1. תורת הפנג שווי היא אמנות המיקום, המבוססת על אנרגיה (צ'י) ועל שיפור הזרימה שלה בבית; זוהי תורה סינית עתיקה מלפני כ-5,000 שנה, ובארץ נחשפנו אליה לפני כ- 15 שנה.
2. פנג שווי פירושו רוח ומים. התורה גורסת כי סביבתו של האדם משפיעה על פרמטרים שונים בחייו – מבריאותו הפיזית והנפשית ועד למצבו הכלכלי. קיימות שתי אסכולות; אסכולת הצורה, שעוסקת בתנועת הצ'י בבית ובסביבתו, ואסכולת המצפן שמתמקדת בכיווני הרוח של הבית ומשלבת שימוש בחישובים אסטרולוגיים ומפות לידה.
כמו פילוסופיות מזרחיות אחרות, בשלב מסוים עברה גם הפנג שווי אדפטציה למערב, וכעת מקושרת עם שיגעון הניו אייג' וטרנד הרוחניות. עבור הרוחניים באמת, הפנג שווי היא דרך חיים ולא רק טרנד אופנתי; אלה לא מסתפקים רק בסידור הבית, אלא מקפידים על סדר וארגון גם בחייהם, ונפרדים מאנשים שטורדים את שלוותם או ממקום עבודה מעיק.
3. עיצוב הבית על פי הפנג שווי מחולק לתשעה אזורי מחייה: זוגיות, בריאות, קריירה, שפע, ילדים, משפחה, מוניטין, התפתחות אישית ונסיעות. החלק החשוב ביותר בבית הוא ה- "טאי צ'י" – לבו של הבית, המרחב אליו חוזרת האנרגיה כדי להתחדש. פנים הבית הוא מקום התכנסות האנרגיה, שצריך להיות מואר ונקי מהפרעות כמו אשפה או עיתונים. חשוב לשמור על איזון: לחלל בעל רצפה לבנה בוהקת וחלונות ענקיים, למשל, כדאי להוסיף חפצים שישמרו על האנרגיה בחלל כמו וילונות ושטיחים.
4. על פי עקרונות הפנג שווי, יש להיפטר מפריטים שאין בהם שימוש מכיוון שהם עוצרים את זרימת האנרגיה. אי סדר ועומס מלמדים על חשיבה מבולגנת ועל התנהלות מבולבלת. הצורך באיתור חפצים גורם לעצבנות מיותרת. סדר וניקיון יחסכו זמן ואנרגיה, ויפנו מקום בבית. מכשירי חשמל מקולקלים, צעצועים ובגדים ישנים או מתנות שלא בשימוש וחפצים מהירושה של הדודה שלא סבלת – מקומם בפח.
5. מים מעודדים שפע ומזל ועוזרים לזרימת ועוצמת הצ'י, לכן מזרקה ואקווריום מטופחים בבית – מומלצים מאוד. צמחייה טבעית מטופחת מועילה אף היא לזרימת האנרגיה, ומוסיפה צבע וחיים לבית.
6. תחזוקת הבית חשובה במיוחד; יש לבדוק שאין נזילות או רטיבות בקירות. אם נמצאו, יש לתקן מיד. יש להקפיד לאוורר את הבית, לפתוח חלונות, לנקות אבק ולהחליף נורות שרופות.
7. לתמונות בבית ישנה משמעות סימבולית, לכן רצוי לתלות תמונות שמסמלות אושר, חיוניות ושפע, ולא תמונות קודרות או תמונות שבהן נראות דמויות בודדות.
8. בחדר השינה צריכה להיות אווירה רכה ורגועה. אסור למקם את המיטה עם הפנים לדלת החדר, וגם לא צמוד לקיר כדי לא להפוך את החדר לנעול ולא מזמין. אין לישון מתחת לחלון כי זרימת האנרגיה משם מפריעה לשינה רגועה. רצוי להקפיד שהשידות ומנורות הלילה שעליהן יהיו סימטריות.
9. חדר הילדים צריך להיות מורכב משתי פונקציות שונות - לשינה ולמשחקים. על אזור השינה לא להיות עמוס מדי; ניתן אפילו להקטין מעט את התקרה מעל למיטה בעזרת חיפוי גבס, כדי ליצור מרחב ביטחון. אזור זה כדאי לצבוע בצבעים פסטליים נעימים. במתחם המשחקים כדאי שלכל משחק יהיה מקום משלו, עם הקפדה יתירה על סדר וניקיון.
10. הגישה לדירה - מהשביל ברחוב ועד לדלת הכניסה לדירה - צריכה להיות מאוד ברורה, מסודרת ומוארת. פעמון רוח, מובייל, ספירלה או קריסטלים בכניסה לבית הם פריטים שתורמים לאנרגיית הצ'י, וכדים גדולים הם סמל למזל ולשפע. יש לייחס חשיבות רבה גם לדלת הכניסה; דלת מוזנחת או כזו הזקוקה לתיקון מצביעה על בעייתיות, עייפות וקשיים. זו צריכה להיות צבועה היטב ומוארת והשלט צריך להיות בעל כיתוב ברור. ואל תשכחו שטיחון נאה ומזמין.
סייעו בהכנת הכתבה: דורית זיני, מעצבת פנים, מרצה ויועצת פנג שואי; אפרת אפק, מעצבת פנים ומומחית לפנג שואי