חדר האוכל בבית כבר מזמן לא מודר לפינה קטנטנה ונידחת בבית, והוא מקבל כיום מקום של כבוד גם בקרב רווקים וזוגות שעדיין לא הפכו למשפחות עם ילדים. דווקא בעידן שבו כבר לא מוקצית פינה ראויה לחדר אוכל מרשים מצד קבלנים ואדריכלים, ניכרת תשומת לב מיוחדת והשקעה במקום שיהיה נעים לאכול ולארח בו. בין אם מדובר באי מעוצב שממשיך את המטבח הפתוח או בפינת חמד עצמאית שמפרידה בינו לבין הסלון – אין ספק שלעיצוב חלל כזה יש השפעה ישירה על אופי האירוח והשפעה עקיפה על התיאבון.
ריהוט נוח, לא רק יפה
בדומה לסלון, גם פינת האוכל מהווה מקום ייצוגי בבית וגם היא מסמלת סטטוס מסויים, אך למרות זאת חשוב מאוד להשקיע בריהוט נוח שמתאים לישיבה ממושכת, מבלי להתפתות לטרנדים ברי-חלוף. בנוסף, כדאי לשמור על עיצוב שמשלב נימה אישית, אותה יעריכו גם דיירי הבית וסביר להניח שגם המתארחים בו.
כשניגשים לעצב את פינת האוכל חשוב להתייחס לאופי ולסגנון העיצוב הכולל בבית, לגודל החלל המיועד ולמיקום פינת האירוח בתוכו. הבחירה בחומרים, בסגנון הרהיטים, באביזרים המשלימים ובצבעים תהפוך קלה יותר, וכמובן תתמוך בעיצוב הכולל ותשתלב עמו בהרמוניה.
1. כיסא עשוי 100 אחוז במבוק. 349 שקל, קנה'קש.
2. כיסא ישיבה פרחוני. החל מ-1,219 שקל, שמרת הזורע.
3. כיסא מדגם הולי. 390 שקל, IDdesign
4. כיסא מעוצב עשוי פלסטיק. 690 שקל, IDdesign
5. כיסא אוכל מתכוונן. 2,600 שקל, עץ המשאלות.
כיסאות תואמים או שונים?
שולחן האוכל הוא האלמנט המרכזי בפינת האוכל, ויש לו חשיבות מרכזית הן מבחינת העיצוב והסגנון והן מבחינת הפונקציונאליות. השולחן שעיצב מעצב העל פיליפ סטארק, למשל, מגלם משחק בחומרים ובצבעים וכולל אדנית במרכז שמיועדת למשקאות קרים ושאר דקורציות ומתאים כריהוט פנים וחוץ. שולחן האוכל של המותג FUSION מגלם הכלאה מעניינת בין שולחן סנוקר מקצועי לשולחן אוכל מרשים, ומבהיר שלפעמים אפשר בהחלט לשחק עם האוכל. שולחן אוכל שמתאים לחלל קטן תוכלו למצוא באיקאה, שם מציעים שולחן עגול וקומפטי עם ארבעה כיסאות תואמים, שמצטמצמים יפה לצורת פרח בתום הארוחה ומשאירים חלל מעוצב ונקי.
גם לכיסאות שלצד השולחן חשיבות רבה, ולא תמיד כדאי לבחור אותם כסט שמותאם וזהה לשולחן האוכל. במקום זאת תוכלו ליצור גיוון באמצעות כיסאות בצבע אחיד או אפילו כיסאות השונים זה מזה. כיום ניתן למצוא בלא מעט בתים כיסאות שעוצבו בידי מעצבי על (או חיקויים זולים שלהם), לצד כיסאות בגוונים עזים ובולטים שמתאימים במיוחד לשולחן בהיר בקווים נקיים.
לתאורה תפקיד מפתח בחלל פינת האוכל והיא זו שמשרה את האווירה הסופית בחלל וקובעת את הטון. ברוב המקרים מומלץ להשתמש בגוף תאורה שתלוי נמוך וממוקם מעל לשולחן האוכל ובמרכזו. תאורה מסוג זה טובה במיוחד אם מדובר בחלל גדול לו רוצים להעניק תחושת אינטימיות וחמימות, או כאשר מבקשים ליצור אבחנה עיצובית ותיחום של פינת אוכל הנמצאת בתוך חלל גדול וחולקת אותו עם מטבח או סלון.
ועוד מספר טיפים:
- עופר זוהר, מעצב הבית ובעליה של הנגרייה היוקרתית "עץ המשאלות", ממליץ לבחור בשולחן אוכל נוח עם אופציה להארכה. חשוב שאופן הגדלת השולחן יהיה פרקטי ונוח ושאחסון הפלטות יהיה בתוכו.
- חומרים חמים, דוגמת רהיטי עץ יהלמו חללים גדולים בהם רוצים ליצור אווירה נעימה ואינטימית. חומרים "קרים" כמו זכוכית ומתכות יתאימו לחללים קטנים יותר ויסייעו ביצירת מראה מאוורר, מודרני וקליל.
- רהיטים בסגנון כפרי או בסגנון "שאבי שיק" יוסיפו חמימות לפינת האוכל שלכם. בעזרת מעט צבע לבן תוכלו לשדרג ולחדש פריטי ריהוט שחשבתם שאין מנוס מלזרוק. כסו את השולחן בעזרת מפת שולחן או ראנר מבד פרחוני או משובץ והניחו עליו אגרטל עם פרחי נוי וקערת פירות.
- המומחים של "איקאה" ממליצים לאבזר את הכיסאות בריפוד נשלף וכביס, שגם נוח לישיבה וגם יסייע לכם לרענן את מראה פינת האוכל ללא עלות גבוהה מדי.
- אם אתם תמיד מחפשים את פינות הישיבה הארוכות והנוחות במסעדות או בבתי הקפה, למה שלא תהפכו את פינת האוכל שלכם לכזו? הוסיפו ספסל ארוך בצידו האחד של שולחן האוכל וכיסאות מצידו השני בכמות שתהיה סימטרית ותשלים אותו באורכה.
- אפשר לשדרג בקלות את מראה פינת האוכל בעזרת חיפויי קיר מעניינים, גופי תאורה ייחודיים ושאר אביזרים משלימים.
- תמר ורד הלוי, בעלת הסטודיו "תמוק" ממליצה לעצב את השולחן בפינת האוכל ואת הקירות הסמוכים כך שישלימו האחד את השני. באופן זה ניתן לשלב בין טפט עם טקסטורה עשירה לבין מפה חלקה באחד מגווני הטפט, או להיפך.