הדיירים: זוג בשנות ה-30 המאוחרות לחייהם. הוא דוקטור להיסטוריה, היא לומדת ביבליותרפיה. לבני הזוג שני ילדים - בן 5 וחצי ובת שנתיים.
הדירה: דירת 97 מטר במרכז הארץ בקומה ראשונה, בבניין בן שלוש דירות. היא לא הייתה מעוצבת או מושקעת, והחדרים לא היו ענו לצורכי המשפחה, אבל בני הזוג אהבו אותה מאוד. הם גרו בה שנים רבות לפני שהגיעו הילדים, ונקשרו אליה רגשית.
החזון: למרות מגבלות הגודל, לבעלי הבית היה חשוב לנצל את הפוטנציאל הטבעי של הדירה, ולהפוך אותה למעון חם ונעים.
מתוקף עיסוקם ובשל אהבתם הרבה לקריאה ולמוזיקה, יש להם הרבה מאוד ספרים ודיסקים, ולכן היה צורך למצוא להם מקומות אחסון יצירתיים. בנוסף, רצינו לפתוח את המחיצות בבית ולהכניס יותר אור, ושהצבעים הדומיננטיים יהיו בהירים.
השיפוץ: חלוקה מחדש של החללים הציבוריים בבית; ביניהם הסלון, המטבח ופינת האוכל, ושינויים מהותיים בחדרי הרחצה. למעשה, מלבד החלונות, הדירה חודשה לחלוטין; החל בריצוף הרצפה בפרקט לימנציה בצבע לבן קרם, דרך הריהוט וכלה בגופי התאורה.
שמרנו על רשימת צבעים מאופקת שכוללת את גווני החום והקרם, בידיעה שהמקום קטן והחפצים מרובים. בסופו של דבר כל החפצים שהבית מכיל, הם אלה שנותנים את הצבעוניות והגיוון - אם זה ספרים, צמחים, כריות או צעצועים של הילדים.
המטבח: החדר המקורי היה קטן, לא נוח לעבודה ולא אסתטי למראה. במטבח החדש שילבנו אי גדול שחוצץ בין המטבח לפינת האוכל, בו מותקנים הכיור והכיריים, והוא משמש כדלפק עבודה. לאורך הקיר בנינו ארונות גבוהים ונישה מיוחדת למכשירי חשמל.
פריטים מבית אמא: לבעלת הדירה היו חשוב לשמור על רהיטים מבית הוריה שנפטרו. היו פריטים מעץ שלא תמיד התאימו לסגנון של הבית, אז שיפצנו והפכנו אותם לאטרקטיביים; למשל שידת איפור שנצבעה והוסבה למכתבה יפה.
הסלון: בחלל זה בוצעה בעיקר עבודה של התאמת צבעים. בחירת סלון בצבע חום וקרם, ורהיטים שנבנו בהזמנה על ידי נגר, בצבעים תואמים.
אחסון: האתגר הגדול ביותר שניצב לפנינו בתכנון הדירה, היה לחשוב על מקומות אחסון יצירתיים. הפתרון: מסביב לעמודים הקונסטרוקטיביים של הדירה בנינו מערכת של נישות לאחסון, שמפרידים בין חלל המטבח לסלון. גם יפה וגם מאוד פרקטי.
חדר השינה: בניגוד לשאר החדרים, בחלל זה "העזנו" וצבענו קיר אחד גם בצבע מוקה. בנוסף שילבנו את מכונות הכביסה והמייבש בחדר הרחצה, שנצבע בגוונים של טורקיז ולבן. בשל מגבלת מקום, תלינו את הראי על גבי דלת הזכוכית שמפרידה בין חדר השינה לחדר הרחצה.
גופי תאורה: השקענו מחשבה בבחירת גופי תאורה איכותיים ודקורטיביים. בסלון תלינו מנורה של "ארטמיד", שהיא בעלת קו עיצובי נקי והיי-טקי, והשתלבה בטבעיות עם הריהוט החם. במטבח הצבנו גופי תאורה שקועים בעבודת גבס מאוד מינימליסטיים - השתמשנו בתאורה חסכונית שמאירה היטב את מקום העבודה.
אכזבה: וילונות שתפרנו לפינת האוכל מבד מיוחד - חצי שקוף עם דוגמת עלים ותחרה שמאוד אהבנו. אולם, בעת תלייתם הם נראו לנו 'כבדים מדי'. דווקא הוילונות הפשוטים יותר, מבד חלק ואוורירי התאימו יותר. לפעמים בעיצוב פנים צריך להיזהר מעומס יתר.
פריט אהוב במיוחד: קרמיקות עם דוגמאות של בלונים פורחים מצוירים. סט של כ- 20 יחידות ששיבצנו בקירות בשילוב אריחים לבנים מאותה סדרה. פרסנו אותם באופן מדויק על הרצפה כדי שהקבלן ידע בדיוק איך להדביק אותן על הקירות, ונזהרנו מאוד שלא להפיל, ולו אחד מהם, כי כל בלון עולה המון.
פרולוג: בשיפוץ של הדירה הזו נהניתי במיוחד. בעלי הדירה פירגנו להצעות שלי ושיתפו פעולה עם הרעיונות העיצוביים, הן בתכנון והן בבחירת החומרים והצבעים. הסוד להצלחה של תכנון בית ועיצובו, טמון בכימיה שיש ללקוחות עם איש המקצוע. במקרה הזה, זה בהחלט עבד מצויין, ורואים את התוצאות.
נטע דוידי היא אדריכלית ומעצבת פנים. צילומים: שי אפשטיין
רוצים לראות עוד בתים לפני השיפוץ ואחריו?
שיפצתם את בית חלומותיכם ואתם רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו מייל