השירותים הביתיים הם חלק חשוב ואסטרטגי במתחם הביתי, אך לא תמיד זוכים לתשומת הלב והמחשבה הראויות להם. אם גם אתם מוצאים את עצמכם ישובים על אסלה סטנדרטית ומשעממת, שווה לכם להעיף מבט בחידושים העולמיים שנעשים בתחום עיצוב השירותים ברחבי העולם.
ביפן ובמקומות מסוימים באירופה אפשר כבר ליהנות משירותים מתקדמים עם טכנולוגיות מענגות כמו מושבי אסלה מחוממים, מכסי אסלה שמתרוממים באופן אוטומטי או אפקטים קוליים שחוברים לקונצרט הצלילים הטבעי. למעשה, יותר ויותר חדרי שירותים בעולם הופכים למשהו שכבר אי אפשר לתפעל ללא ספר הוראות מפורט.
טרנד נוסף הוא שירותים אוטומטיים שמתפעלים את עצמם ללא מגע יד אדם וחוסכים את שלב הניגוב. אחד המאפיינים הבולטים של שירותים אלה הוא שטיפה על ידי מים (בידה) וללא ניקוי בניגוב בנייר. יחידות משוכללות מסוג זה, שמחירן מתחיל ממאות דולרים, מגיעות עם אסלה מחוממת, מטהר אוויר פנימי, מכסים בעלי חיישני תנועה, מושבים שניתנים להעלאה והנמכה עלי ידי שלט רחוק, הדחה אוטומטית וכפולה, מערכות ניקוי עצמי וציפוי אנטי-בקטריאלי. בנוסף, ניתן ליהנות מבידה בילט-אין ומייבש אוויר חם שמסיים באלגנטיות את תהליך השטיפה והניקוי. מערכות אוטומטיות אלו שואפות להיות פתרון נוח לאנשים ופתרון ידידותי לסביבה.
לדמיון הטכנולוגי אין גבול, וכיום יש כבר חברות שעמלות על שירותים משוכללים שמציעים פונקציות רפואיות מעבר לתפקוד הבסיסי שלהם. שירותים אלו יכולים למדוד את לחץ הדם של המשתמש ואפילו לקחת דגימות שתן. המידע הרפואי מוזן אל מערכת ממוחשבת ומועבר לאדם או לרופא שלו.
ובינתיים, בארץ הקודש
ומה החידושים והמגמות בתחום זה בארץ? ירון דור, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת "אלוני", מסביר שבארץ משבר המים נתת את אותותיו, והשפיע גם בקנייה מוגברת של מוצרים בעלי טכנולוגיות חיסכון, וגם בפיתוח של מוצרים חדשים שמופיעים בתערוכות המובילות והחשובות בעולם. הג'קוזי, לדוגמה, נעלם מהנוף של חדרי האמבטיה והשירותים, ובמקומו התפתחה תעשייה רחבה של מקלחונים עם זרמים שמדמים גשם טרופי, מקלחות ואסלות עם שלט רחוק שמאפשרים בחירה של גוון המים ועוד. כמו כן, ניתן לראות שמעצבי על כמו כארים ראשיד ופיליפ סטארק מרחיבים את פעילותם גם לתחום הרחצה. בישראל ניתן לרכוש היום אסלה שמופעלת על ידי שלט בהתאמה אישית לגברים ולנשים בנפרד - באסלה יש כפתור בחירה שמצר או מרחיב את גודל מושב האסלה באופן אישי, ומגוון אלמנטים של ניקוי ופינוק שמשולבים בגוף האסלה עצמו.
רוית ליפשיץ-ציון, מנהלת תקשורת בחברת "נגב", מוסרת כי לאחר שנים רבות בהן היה נהוג להשתמש באסלה עם מיכל הדחה מפלסטיק, כיום הנטייה היא לרכוש מיכלי חרס מעוצבים עם לחצן הדחה נסתר. החשיבה הירוקה והרצון לחסוך במים הביאו לפיתוחן של אסלות מיוחדת, שמדיחות כמחצית מכמות המים הסטנדרטית בכל הדחה. ולצד המגמות העתידניות, עוד ניתן לראות גם חזרה לאסלות בסגנון שנות ה-60, בעלות מיכל הדחה (ניאגרה) תלוי גבוה עם שרשרת מתכת.