עד גיל 12 אדיס מקונן שגדל באתיופיה, נהג לשחק עם חבריו "בוגלוג": משחק בו מחברים כדור עם חוט לעמוד, והמטרה של כל אחד מהמשתתפים היא לבעוט בכדור ולגרום לו להשלים סיבוב. היריב, שעומד מנגד, צריך לחסום את הכדור ולהחזיר אותו לצד שני. כשנסע לקראת סיום השירות הצבאי לאתיופיה , הבחין מקונן בילדים משחקים באותו המשחק כפי שהוא שיחק בילדותו, והוא החליט לייבא את המשחק לארץ אבל בדרך חוויתית שמשולבת טכנולוגיה.
אדיס הבין מהר מאוד שהמשחק הנוסטלגי יכול להפוך לטכנולוגי ולגרום לילדים לקום מהמסכים ולבצע פעילות גופנית, אך מבלי לוותר על המסך האהוב והריגוש של הסמארטפון. הוא פיתח את המשחק העדכני בוגולוג - משחק חדש, המשלב בין העולם האמיתי לעולם המסכים באמצעות כדורגל וטלפון חכם המחוברים עם מתקן יציב - כך נוצרת סביבת משחק חדשנית, מלאה באדרנלין מחוץ למרחב הטכנולוגי.
בשלב הראשון אדיס ייצר מאות יחידות של המשחק ומכר למספר לקוחות פרטיים, לבתי ספר ולקבוצות כדורגל. "זה היה פיילוט מוצלח, הבנתי שילדים אוהבים ומבלים שעות במשחק", סיפר לגלובס. "לאחר הפיילוט השתתפתי בתוכנית 'הכרישים' - הפרק שודר באפריל 2022 וגרר באז מטורף סביב המשחק. הביקוש גבר ואנשים החלו לרכוש את המשחק. ביום שידור הפרק נכנסו לאתר שלנו יותר מ־30 אלף אנשים כדי לקנות את הבוגולוג. הייתי מאוד מופתע".
כעת מקונן מעוניין להיכנס גם לשוק הפרטי ומשווק באתר את המשחק שעלותו 500-700 שקלים. איך המשחק עובד? בשלב הראשון מניחים את הסמארטפון במקום המיועד של המתקן. נכנסים לאפליקציה, ובוחרים בין אופציות המשחק השונות: אופציית משחק לשחקן יחיד, אופציה למשחק קבוצתי- אחד נגד אחד, אופציה למאמן הדיגיטלי- מצב אימונים ואפילו אופציה למשחק לייב- לשחק מול יריב מרחוק
החוקים הם מאוד פשוטים, המטרה היא לבעוט בכדור וליצור הקפה שלמה של הכדור מסביב לעמוד. ברגע שהכדור יבצע הקפה אחת זה נחשב לנקודה. התפקיד של היריב היא לחסום את ההקפה וליצור הקפה בעצמו.
ההתקנה של המשחק מאוד פשוטה. החלקים עשויים מפלסטיק איכותי, והכדור עשוי מחומר קשיח ושרד תנאי מזג אוויר בחוץ מבלי שהאוויר ירד. הוא מגיע מצויד במבחנה, ובבסיס ניתן למלא מים (שקל יותר למלא ולרוקן ולכן נגיש יותר אם רוצים לקחת את זה לטיולים או לנייד ממקום למקום) או חול, שלטענת מקונן- יציב יותר.
אנחנו נתנו ל-10 בני 9 נרגשים לשחק. גם בלי השילוב של הטלפון, המשחק יתקבל באהדה והתלהבות רבה. ברגע שהן תפסו את המשחק, הם המציאו חוקים משל עצמם, טורנירים ותחרויות והשמחה היתה רבה. הטלפון אכן מוסיף נדבך מעניין, כשהאפליקציה מסוגלת לספר סיבובים (חוסך המון ריבים), סופרת זמנים, ומאפשרת משחק עצמי והנאה מרובה.
"כיום המטרה של בוגולוג להיות בכל בית ומוסד חינוכי בישראל ולהפוך את התחום לספורט חדש כמו כל ענפי הספורט המוכרים, בשילוב טכנולוגיות חדשניות, ותחרותיות", מסכם מקונן." המשחק מתאים לכל מקום, החל מבתי ספר, מרכזי חוגים, כאימונים לענפי ספורט שונים, למפעילי אטרקציות, מתחמי פנאי ובילוי ולמי שמעוניין להכניס לחיים משחק סופר אקטיבי. כבר בימים אלה מועדוני ספורט מובילים ומוסדות חינוך נהנים מהמשחק היוצר התעניינות בקרב ילדים בכל הגילאים".
גם אתם רוצים להשתתף בתוכנית הכרישים? להגשת מועמדות לתוכנית לחצו כאן.