לבכי של תינוק יש פרשנויות שונות בתרבויות שונות. בימים האחרונים התפרסמו ממצאים מדעיים חדשים בקשר לנזק הפוטנציאלי שבכי עלול לגרום למוחו של התינוק הקטנטן, אבל כנראה שבחלקים מסוימים של העולם לא שמעו על כך.
בתחרות בכי התינוקות המסורתית שנערכה אתמול בטוקיו, התרחש מפגש מרתק בין מתאבקי סומו מתלמדים ועבי בשר לבין כמאה תינוקות רכים. מטרת התחרות היא לראות מיהו התינוק שהאיחוד המפתיע עם לוחם סומו יגרום לו לבכות בעוצמה מספקת. כיף.
מי מפחד ממתאבק סומו?
התחרות מתבססת על אמונה עתיקת יומין בת כ- 400 שנה כי בכי תורם לבריאותו של התינוק ומסייע בגדילתו, ומתקיימת בשנים האחרונות במקדשים מקומיים ביפן.
התחרות נערכת מדי שנה מאז שנת 1993; בגלגולה הנוכחי, לוחמי סומו לבושים בחגורות מקצועיות אוחזים בידיהם תינוקות ומטלטלים אותם על מנת לראות כמה מהר וחזק הם יכולים לבכות, בהתבסס על הפתגם היפני העתיק: "תינוקות בוכים גדלים מהר", ועל האמונה שככל שהתינוק בוכה חזק יותר כך הוא זוכה לברכות רבות יותר ולבריאות טובה.
איך זה קורה? ההורים, ששילמו לא מעט כסף על מנת שהתכשיט שלהם ישתתף בתחרות, מוסרים את התינוקות לידיהם השמנמנות של לוחמי הסומו, שניצבים על זירה מול עיני הצופים. המתאבקים מנענעים את התינוקות בעדינות ומנסים להפחיד אותם באמצעות המראה יוצא הדופן שלהם, ושלל קולות מפחידים.
בכל תחרות בין שני תינוקות, ניצב שופט שקובע מי התינוק שבוכה הכי מהר ומכריז עליו כמנצח בתחרות. במקרה שהתינוקות מתחילים לבכות בו זמנית, נקבע המנצח לפי עוצמת הבכי.
יש לציין שמספר תינוקות, מדי שנה, מגלים אדישות גמורה לטקס, ונותרים מנומנמים או מחויכים לאורך הנענוע.
במקרה זה נשלפות מסכות מפחידות שאמורות לעודד את הילד לבכי. סאורי ויתקין, אם יפנית שהתראיינה בזירת התחרות, אמרה שלדעתה מדובר במשחק שכל מטרתו היא שהתינוקות יגדלו היטב ובאופן בריא.