המעבר מחלב למוצקים יכול להיות מאיים מאוד, בעיקר עבור ההורים, ולפעמים גם לקטנטנים, שלא תמיד מגיבים בפתיחות הרצויה לעולם הקולינרי רחב הידיים שלפתע נפתח לפניהם. מסעדה חדשה לפצפונים בלבד, שהיא למעשה גם מרכז הדרכה של ממש להורים וטפם בכל נושא המזון, פתחה את שעריה ומזמנת חוויה יוצאת דופן, שתיקח את התינוקות וההורים יד ביד לעבר תזונה בריאה.
>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
כן לשחק עם האוכל
המסעדה הבריטית "המטבח של אלה - וויני ווינינג" ('גמילה קטנה' בתרגום חופשי) שנפתחה השבוע, מייצרת חוויה כלל חושית עבור התינוק, ומבקשת להטמיע בהורים ובילד הרגלי אכילה טובים מהרגע הראשון. המסעדה מספקת איזור האכלה עם תפריט מותאם, אך גם איזור חישה רחב, בו נפגשים התינוקות עם פירות וירקות אמיתיים ולא אמיתיים, ולומדים מאיפה מגיע המזון. "אם ניתן לערב את התינוק בתהליך הכנת המזון שלו, לתת לו לשחק עם ירקות ופירות למשל, הוא יהיה יותר קשור ונלהב להתחיל ולטעום", מסבירה היועצת התזונתית של המיזם, קלייר בייסלי. "אם נותנים להם לראות, לחוש ולהבין הם ייפתחו לנסות דברים חדשים".
לאחר שיעברו התינוקות באיזור המשחקים והמגע הם ישבו לאכול בכיסאות אוכל מיוחדים ויבחרו מתוך תפריט אינטראקטיבי על גבי מסך מגע. הם יוכלו לבחור כך יחד עם ההורה מנה עיקרית וקינוח. התפריט עוצב במיוחד באופן צבעוני ופשוט לתפעול, במיוחד עבור אצבעות זערוריות. "התפריט האינטראקטיבי הוא עוד דרך לייצר חוויה תחושתית ושיתוף, על ידי עזרים ויזואליים. כך התינוקות מבינים בעצם מה מכילה המחית שהם אוכלים", אומרת בייסלי. "הם מבינים צורות וצבעים, וכך יהיו יותר נרגשים לקראת המזון שיתנסו בו". הבחירה בתפריט מתבצעת כך שהמזון הנבחר יהיה זה שיקיש עליו התינוק באצבעו את כמות הפעמים הגדולה יותר בטווח של חצי דקה. מלצרים מגישים לתינוק את המזון הנבחר, שפותח במיוחד.
עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:
מצאנו תכשיר טבעי נגד יתושים שבאמת עובד
לא לפני הילדים: פליטת הפה שסיבכה אותי
"יש! פתק החלפה!": דברים שילדים באמת חושבים ביום ההולדת
"אנו מכירים בכך שאמהות מתקשות פעמים רבות סביב נושא התזונה", אומרת בייסלי, שפיתחה גם את התפריט. "הרבה פעמים מעורב בנושא תסכול גדול, ולוקח זמן עד שתינוקות מסכימים להתנסות במרקם וטעם חדש. אנו מנסים להקל על החוויה ולהכניס לתפריט מגוון גדול כך שיהפכו לאכלנים מצטיינים בהמשך. זה הזמן לחבב על התינוק מאכלים כמו ברוקולי וכרובית, זוהי תשתית לכל החיים. כל יום חשוב בתקופת המעבר למוצקים, ופה אנו נכנסים לתמונה".
"מאז שעלה רעיון המסעדה, המשימה היתה ברורה: לעזור לייצר קשר בריא וטוב בין הקטנים לבין המזון", מסביר אבא של אלה שעל שמה נקראת המסעדה, בעל המסעדה, פול לינדלי. "הטעמים הראשונים שהתינוק טועם כה חשובים, ואנו מבקשים להפוך את הנושא לחוויה טובה וקלה לילד ולהורה".