אם יש משהו שלמדנו מכל שיר פופ עברי בשנתיים האחרונות, זה שישראלים אוהבים להיות ליד מקווי מים. ים, בריכה, מזרקה בקניון שלא החליפו את תכולתה בעשור האחרון - אנחנו לא בררנים. אם אפשר לדמיין קליפ של אגם בוחבוט בנושא, אנחנו מסודרים. גם לפארקי המים יש מקום מכובד בתפיסה הזאת, כי הם כמו ים, בתוספת אקשן; כמו בריכה עירונית עם האפשרות לעמוד בתור ואז ליפול בתוך צינור פלסטיק מגובה של עשרות מטרים.
אם הדבר הכי מסוכן שיכול לקרות בים התיכון זה להפוך לניצבים בכתבה על מדוזות, בפארקי מים יש סכנות אמיתיות. אמיתיות מדי, אפילו. הנה כמה סיפורים על אסונות, תאונות וסיפורים קיצוניים שיוציאו לכם את כל החשק לנסוע לימית אלפיים. כאילו שלמישהו היה חשק אי פעם.
יהיה פיצוץ, פיצוץ יהיה
בשנת 2015, במהלך מסיבה בפארק המים פורמוסה בניו-טאייפי סיטי, העיר הגדולה ביותר בטאיוואן (ולא, זו לא טאייפי, בירת טאיוואן, אלא עיר אחרת לגמרי), הושלכה לאוויר אבקה צבעונית שנועדה, כנראה, להעצים את חוויית החוגגים. מה שהמארגנים לא לקחו בחשבון הוא את העובדה שזו הייתה אבקה מתלקחת, שגרמה ליצירתו המיידית של כדור אש, ולסדרת פיצוצים שהביאה לפציעתם של יותר מ-500 מבקרים. בחודש אפריל השנה, נגזרו על מארגן המסיבה כחמש שנות מאסר בגין הזנחה פושעת.
זהירות: תוכן גרפי קשה ב-20 השניות האחרונות
גלשה אל מותה
מגלשת המים Hydro בפארק המים אוקווד מהווה עד היום אטרקציה מרכזית לכל מי שנוסע לוויילס ורוצה, משום מה, לצנוח במהירות של עשרות קמ"ש לתוך בריכה. בשנת 2004, בדיקה רשלנית של חגורת הבטיחות במתקן הובילה למותה של היילי וויליאמס, נערה בריטית שבילתה בפארק עם משפחתה. חגורת הביטחון של וויליאמס לא נסגרה כהלכה, והיא הועפה מהמתקן, שבשיאו, מפיל את הנוסעים מגובה של כ-33 מטרים. וויליאמס שרדה את הנפילה אך סבלה מפציעות פנימיות חמורות. היא פונתה לבית חולים ושם מתה מפצעיה. משפחתה זכתה לפיצוי של 250,000 אירו, והמתקן, כאמור, חזר לפעולה בקיץ הבא, עם מנגנון בטיחות משופר.
חופשה בלי שיניים
מי לא רוצה לטוס לטנריף ואז לשבת בתוך צמיג ולהיטלטל בתוך מנהרה רטובה וחשוכה? אפשר בהחלט להבין את האפיל של מתקן הוולקנו בפארק המים בעל השם האוריינטליסטי Siam. הנה, תראו כמה נהנים בו (אה, ותנמיכו את הווליום ברמקולים אחרת צפויה לכם התחרשות):
ב-2008, קלואי הבריטית נסעה לחופשה הראשונה שלה בחו"ל, ביקרה בפארק ועלתה על המתקן. אולם בחצי הדרך היא החליקה ועפה מהאבוב וראשה נחבט ברצפת המתקן. "הביקיני הלבן שלי כוסה דם", היא סיפרה. "הלסת שלי כאבה וכשהזזתי את הלשון טעמתי דם… הרגשתי את החניכיים שלי במקום בו הן אמורות להיות". הן, במקרה זה, הן ארבע שיניים שרוסקו בנפילה, בהן שתי שיניים קדמיות. היא הובהלה לבית החולים, שם אושפזה לשלושה ימים. בשלב מאוחר יותר עברה סדרת טיפולים דנטליים, שהחזירו לה את החיוך לפנים.
החלק המעניין ביותר בסיפור הוא כנראה הבחירה של הצעירה להמשיך בחופשה גם לאחר התאונה. "לא יכולתי לחייך בלי להיראות כמו סבתא בלי שיניים", היא אמרה, "אבל הייתי נחושה בדעתי להישאר וליהנות מהחופשה. לא הייתי מוכנה לחייך מול מצלמה, אז פשוט עמדתי בצורה מוזרה בכל פעם שהצטלמתי".
בריכת הקברים
בריכת הגלים אמורה להיו המקום הכי פחות מסוכן בפארק, לא? ובכן, תלוי בפארק. "אקשן פארק" בניו-ג'רזי הוא הטי-רקס של פארקי המים בארצות הברית, ובמהלך שנות פעילותו הוא נודע כאתר לא לגמרי מאובטח, עם מתקנים ומגלשות שמהווים סכנה של ממש. כמיטב המסורת האמריקאית זה גם עבד, וחולצות עם הכיתוב "שרדתי את הביקור באקשן פארק" הפכו למזכרת חביבה מיום של בילויים שהיו יכולים להסתיים במוות.
בהתאם לרוח המקום, בריכת הגלים, המקום בו בדרך כלל תמצאו דודים רגועים בטנגה מפליגים בנועם לעבר שום מקום עם קרטיב ביד, גרמה למותם בטביעה של שלושה מבקרים בטווח של 5 שנים, מה שזיכה אותה בכינוי "בריכת הקברים" (Grave Pool, בדומה ל-Wave Pool). בריכת הענק, שבימי הזוהר היו בה גלים בגובה מטר, פעילה גם היום, אלא מה, ומצריכה השגחה צמודה של 12 מצילים בו זמנית. "אקשן פארק" כל כך ידוע לשמצה, שיש גם סרט תיעודי קצר שעוסק בו. ניתן לצפות בשני חלקי הסרט כאן וכאן.
כולם ביחד – אהההה!
מכירים את זה שכל החבר'ה מהכיתה עולים את ההר האינסופי הזה למגלשה, ואז המפעיל לא נותן להם להתגלש ביחד כי זה לא בטיחותי? אז הוא צודק, זה באמת לא בטיחותי. אי אז בשנות התשעים, כשטינייג'רים אמריקאים חשבו שהם מרכז העולם, קבוצת תלמידי י"ב מתיכון מקומי עלתה על מגלשת מים בפארק "וואטרוורלד" שבקליפורניה. מפעיל המתקן הזהיר אותם, ואמר שהגלישה מיועדת לאדם אחד בכל פעם. הם החליטו להתחכם וגלשו אחד אחר השני, אך עצרו באמצע כדי לסיים את הגלישה כקבוצה. אבל המגלשה - ובאמת שאין עוד דרך להגיד את זה - מיועדת לשאת את משקלו של אדם אחד בכל פעם, והקבוצה, שמנתה 33 תלמידים, מוטטה את המתקן וצנחה לאדמה:
תלמידה אחת התרסקה ומתה, השאר סבלו פציעות ושברים בדרגות חומרה שונות.