אוכלת רק צ'יפס (צילום: Caters News Agency)
הפרעת אכילה סלקטיבית | צילום: Caters News Agency

כולנו אוהבים צ'יפס, אבל גם אלו מביניכם שממש מכורים למאכל המטוגן - לא היו קופצים בהתלהבות למשמע הסיפור הבא. האנה ליטל, 20, (קורנוול) אכלה צ'יפס בכל יום מאז שהייתה בת 5, לאחר שפיתחה פחד מכל מזון אחר. כשניסתה לאכול משהו מלבד צ'יפס, הייתה מקבלת בחילה ואף סובלת מהתקפי חרדה מעצם המחשבה על אכילת דבר חדש. מצבה מכונה "הפרעת אכילה סלקטיבית " (SED- Selective Eating Disorder). "אני חושבת שאני יכולה לאכול צ'יפס בגלל שזה מאכל פשוט - הרעיון של ערבוב טעמים שונים ביחד היה הדבר שבאמת הפחיד אותי", מספרת האנה. אמא שלה ניסתה לפתות אותה עם ירקות ופירות חדשים, אבל נאלצה בסופו של דבר לקנות צ'יפס מהסופרמרקט בכמויות גדולות.

אוכלת רק צ'יפס (צילום: Caters News Agency)
טיפול היפנוזה ששינה הכל | צילום: Caters News Agency

המחלה הפריעה לה בחיי היומיום. היא לא הייתה יכול לאכול עם חברים, נאלצה לבדוק בתפריט של כל מסעדה האם יש בה צ'יפס לפני שביקרה בה, והייתה בחרדה מתמדת מפאת תגובתה לאוכל חדש. "הייתי הולכת למסיבות, פיקניקים וברביקיו עם החברים שלי, אבל אף פעם לא הייתי מסוגלת לאכול שום דבר". האנה הבינה שהיא חייבת לעשות שינוי בחייה "הרגשתי את הבריאות שלי מדרדרת וידעתי שאני חייבת לעשות משהו לגבי זה".

אוכלת רק צ'יפס (צילום: Caters News Agency)
בתאבון | צילום: Caters News Agency

חנה ביקרה אצל הפסיכולוג והמהפנט הקליני פליקס אקונומקיס, במרפאה בצפון לונדון. הוא אמר: "SED בדרך כלל נגרם בשל טראומה הקשורה באוכל - זה בדרך כלל משהו שקרה בינקות, שלחולה אין זיכרון מודע לאותו מקרה. על ידי פיצוח התת מודע המטופל יכול לעבד את העבר וללמוד להרפות מהפחד".טיפול היפנוזה אחד בלבד הצליח לעזור להאנה ליטל להתמודד עם הפחדים, ומיד לאחר מכן אכלה לראשונה בחייה – פיצה. , אני הייתי כל כך מוגבלת בעבר, ועכשיו אני יכול לחיות חיים נורמלים. אני מרגיש הרבה יותר בריאה, יש לי יותר אנרגיה ואני מאושרת".

(מקור)