טיול של שבת קיבל תפנית איומה עבור בני זוג מצפון הארץ אחרי שהכלבים שלהם שתו ממי אחד הנחלים באזור הנגב המערבי ומתו תוך דקות ספורות. מורן ושחר הגיעו לאזור נחל הבשור ושם הם שחררו את שני הכלבים שלהם, כתם וגוליבר, כדי שישתכשכו במים. לא עברו 20 דקות מרגע הגעתם וצמד חיות המחמד התמוטטו על הארץ אחרי שחשו ברע ומתו.

ינאי אלוש צילם את שני הכלבים זמן קצר לפני מותם בזמן שטייל בנחל. בשיחה עם כתב Mako, הוא סיפר שבני הזוג עדיין שבורים ממותם הפתאומי. "הם לא יכולים לדבר, זה אסון כבד עבורם", סיפר. "הכלבים נשכבו ופרכסו. יצא להם קצף מהפה והפרשות, ואז הם מתו".

אלוש הוסיף שהם ניסו לפנות לווטרינרים באזור, אבל אף אחד לא היה זמין. מאוחר יותר, התברר להם שזה מוכר כבר שנים ארוכות באזור שמי הנחל מזוהמים. "אין שום דבר שמזהיר מפני המים, אפילו לא שילוט", סיפר. "איך מאפשרים לאנשים לטייל בנחל שזורמים בו חומרים רעילים? תארו לכם מה היה קורה אם ילד היה נכנס לשם?".

אביב רג'ואן, בן קיבוץ צאלים לשעבר, טייל גם הוא באזור באותה שעה יחד עם בתו. כחצי שעה לפני התקרית, הוא אפילו צילם תמונה של הילדה על רקע הנחל והעיד שאפשר היה לראות קצף לבן על פני המים.

 

נחל הבשור (צילום: צילום: אביב רג'ואן)
"הקצף הלבן מעיד שהמים לא נקיים" | צילום: צילום: אביב רג'ואן

"הקצף הלבן מעיד שהמים לא נקיים", הוסיף רג'ואן. "המים כנראה הכילו חומרים רעילים או משהו אחר שגרם למותם של הכלבים, התרוצצו באזור כמה דקות קודם לכן. זה מחדל חמור ביותר. אם כלבים מתו משתיית המים, אז גם ילדים ואנשים מבוגרים היו יכולים למות שם חס וחלילה".

מטיילים אחרים שהיו באזור תיארו אף הם את ההלם של בני הזוג, שהעידו שהם היו משוכנעים שמי הנחל נקיים ואף מותרים לשתייה. מטייל נוסף העיד שהשניים תיארו לו את רגעי האימה ואמרו ש"הכלבים גססו ואז מתו להם בידיים".

אתי אלטמן, דוברת עמותת "תנו לחיות לחיות", פנתה לראש מועצת אשכול, גדי ירקוני, לבדוק את העניין. לאחרונה, עובדי המועצה לקחו דגימות ממי הנחל כדי לבדוק מה מקור הזיהום והסיבה שגרמה למותם של הכלבים. כמו כן, נבדק חשד לפיו שפכים שזרמו מדרום הר חברון הגיעו לנחל הבשור וככול הנראה הכילו חומרים רעילים.

"זה ידוע שמי שפכים מגיעים לנחל הבשור מדרום הר חברון", הוסיף אביב רג'ואן. "כואב הלב לראות שני כלבים שמתו מחומרים רעילים. צריך לבדוק את העניין עד הסוף כי מדובר בסכנת חיים ממשית לבני אדם ולבעלי חיים. בפעם הבאה זה עלול להסתיים באסון כבד".