תושבי מודיעים מדווחים בתקופה האחרונה על להקה של צבועים, הפושטת בלילות על כמה שכונות בפאתי העיר ומטילה אימה על התושבים.
"זו תופעה שחוזרת על עצמה בשבועות האחרונים. זה לא סימפטי להיתקל בצבוע", שחזר אחד התושבים, "יש תושבים שמעדיפים בשעות הלילה לא לצאת מהבית. חלק מהצבועים מחטטים בפחי אשפה בשכונות ומחפשים אוכל, אבל הם נראים די מפחידים".
ביום שישי האחרון, אמית פורטמן היה בדרך לארוחת שבת ובמהלך הנסיעה הבחין לתדהמתו בצבוע גדול חוצה את הכביש ברחוב עמק החולה לכיוון אחת השכונות הסמוכות. "זה קרה בשישי בערב. הבחנתי בצבוע חוצה את הכביש וצילמתי אותו. בעבר כבר נתקלתי באותו צבוע, אבל הוא היה מסתובב הרחק מהשכונות", סיפר פורטמן, "היום הוא קרוב מאוד לדירות ולבניינים. אני יודע שהרבה אנשים מפחדים ממנו. אני יודע שכל הזמן מתלוננים בעירייה אבל לא עשו כלום. טוענים שהוא לא מסוכן".
לדברי פורטמן, הוא בעצמו התקשר למוקד 106 לברר מה עושים בנוגע לצבועים, אבל נאמר לו שהם מודעים לתופעה ואין צורך לשלוח סייר. התושבים המבוהלים לא מסתפקים בכך ורוצים להבין כיצד יגנו על עצמם במידה וצבוע יתקוף אותם ואיך להתנהג בסביבתם.
בשיחה שערכנו עם מוקד 106 של מודיעין, נאמר כי הם מודעים לתופעה אך טוענים שהצבוע אותו תיעד פורטמן נושא על גופו שבב ונמצא בפיקוח של רשות הטבע והגנים, ולכן לא נשקפת סכנה לחיי התושבים. "הוא לא מסכן אף אחד, אין מה לדאוג", הסבירה המוקדנית.
יצוין, כי באזור השפלה ויהודה- כולל חברון - מסתובבים כמה להקות של צבוע 'מפוספס' (גם במצפה רמון-שדה בוקר ומדבר יהודה הם נראו לפני כמה שנים). בשטחי הרשות הפלסטינית הצבוע נצוד בגלל אמונות תפלות, ומשמש בין השאר לקרבות הימורים עם כלבים. הצבוע לרוב ניזון מפגרים של בעלי חיים שנמצאים על כבישים או בשוליהם, מצבים, חזירי בר, גמלים, פרות, קיפודים ועוד. הוא נחשב לגדול הטורפים בישראל לאחר שהנמר נכחד לפני למעלה מעשור, ומביני דבר מגדירים אותה כחיה ביישנית מאוד.
באחרונה, עקב בנייה מרובה לאורך חופי הים באזור השפלה, הצבועים מתקרבים לפנים הארץ ופושטים בלילות על מזבלות ופחי אשפה בישובים כמו מודיעין על מנת לאתר מזון, ובשעות הבוקר המוקדמות נעלמים.