בת שנתיים מתה לאחר שלקתה בנגיף נדיר, שהגיע מיונה, כך דיווח שלשום (חמישי) העיתון "דיילי מירור". הפעוטה נלקחה לבית חולים ברנדוויק שבאוסטרליה. שם קבעו רופאים כי נדבקה במחלת ניוקאסל, הנגרמת על ידי וירוס הנחשב נדיר מאוד בבני אדם (APMV-1), כאשר לרוב לוקים בו עופות.
הרופאים, כפי שדווח החודש בכתב העת של המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן, לא קבעו כיצד נדבקה. אך משערים כי חטפה את המחלה אחרי שככל הנראה באה במגע עם צואה של יונים, או נוזלים אחרים שהגיעו מציפורים.
הפעוטה, שלא זוהתה, נלקחה על ידי משפחתה לבית החולים שבמדינת ניו סאות' ויילס, לאחר שסבלה מתסמיני צינון, בחילות והקאות במשך כשלושה שבועות. זאת, אחרי שמספר שבועות קודם לתסמין הראשון, במסגרת מאבקה בלוקמיה, היא השלימה סבב שני של כימותרפיה. מצבה הידרדר במהירות בבית החולים והיא החלה לפרכס בהתקף אפילפטי. אלא שהבדיקות לאיתור הנגיף חזרו שליליות, כמו בדיקות נוירולוגיות וגנטיות רבות אחרות, כפי שצוין בכתב העת הרפואי. למרות זאת, רופאים נתנו לפעוטה תרופות נוגדות נגיפים, אנטיביוטיקה ותרופות נגד התקפים, לטיפול בנפיחות במוחה ובכאבים. אולם מותה נקבע חודש מאשפוזה.
מחלת ניוקאסל גורמת לשורת תסמינים נוירולוגיים קטלניים בציפורים, העלולים לכלול צוואר מעוות או רעד בכנפיים. ולמרות היותה נדירה בבני אדם, לרוב היא מובילה לדלקות בעיניים. בכתב העת הרפואי נטען כי מותה של הפעוטה הוא ככל הנראה "תוצאה של דלקת המוח, או נפיחות מוחית, לאחר שנדבקה בזיהום APMV-1", כפי שנכתב. כשהדגימות שנלקחו, דמו לדגימות שנלקחו בעבר מיונים: "למרות שלא זוהתה חשיפה, סביר להניח שהנגיף הועבר בשוגג באמצעות מגע ישיר עם צואת יונים או נוזלים נגועים", כפי שנכתב.
על פי ההערכות, הפעוטה היא הקורבן החמישי האנושי של מחלת ניוקאסל מאז החלו הרישומים ב-1926, כפי שדיווח שלשום "הדיילי מייל". המקרה הראשון של המחלה שדווח באוסטרליה היה בשנת 1942. מאז היא דווחה בבני אדם רק ב-485 מקרים, כאשר יותר ממחציתם נרשמו בבריטניה. למרות זאת, מקרי המוות הבודדים הקודמים נגרמו על ידי הנגיף בהולנד, ארה"ב, צרפת וסין.