זה קרה לפני כשנה וחצי. ח', תושב צפון הארץ בן 70, לא אהב את העובדה שהכלבים של שכניו מסוג דוברמן מפריעים לו לישון בצהריים. לטענת ח', אחת הכלבים נבחה ללא הרף והפריעה לו לישון. בתגובה לכך, ח' לקח נקניקיה, הכניס לתוכה רעל, זרק אותה לגינה של השכן ונתן לה לאכול. תוך דקות ספורות הכלבה מתה בייסורים ו-ח' הלך לישון.
למחרת, הכלב של השכן השני נבח שוב והפריע ל-ח' לישון שנת צהריים. ח' זעם על כך שהכלב הפריע למנוחתו, אז הוא לקח חתיכת עוף של תרנגולת, החדיר לתוכה רעל קטלני ופיתה את הכלב להתקרב אליו. ח' זרק את חתיכת העוף לתוך גינת השכן, וצפה כאשר הכלב אכל את העוף המורעל. כעבור זמן קצר, הכלב החל לגסוס ומת.
בעלי הכלבים שנחרדו לגלות שכלביהם האהובים מתו בפתאומיות, חשדו ב-ח' והגישו נגדו תלונה בתחנת המשטרה בעיר מגוריהם. וטרינר שבדק את גופות הכלבים קבע שהם הורעלו למוות באמצעות רעל קטלני ביותר.
ח' נעצר ונחקר באזהרה. הוא הודה בהרעלת הכלבים וטען להגנתו שהם הפריעו לו לישון. "הכלבים נבחו בלי הפסקה, לא נתנו לי לישון בצהרים. ביקשתי מבעלי הכלבים שיעשו משהו אבל הם המשיכו לנבוח. צעקתי אבל זה לא עזר, אז לקחתי נקניקיה ועוף, שמתי רעל בפנים ונתתי להם", סיפר ח' בחקירתו. לדבריו, הוא קנה את הרעל מלכתחילה במטרה להרעיל את הכלבים.
התובעת מחטיבת התביעות במשטרת ישראל הגישה כתב אישום נגד ח' לבית המשפט השלום בנצרת. הוא הואשם בשתי עבירות הריגת בעלי חיים ושתי עבירות של התעללות בבעלי חיים. בין עדי התביעה היו בעלי הכלבים, הווטרינר ושוטרי הסיור שהגיעו לבתי המתלוננים ותיעדו במצלמה את הכלבים המתים, כחלק מהראיות בתיק נגד ח'.
ח' הורשע בסעיפי האישום נגדו לאחר שחתם על הסדר טיעון עם התובעת המשטרתית. במהלך המשפט, נטען כי ח' פעל באכזריות רבה וגרם למותם בייסורים של הכלבים. התובעת המשטרתית, עו"ד דקלה נעים-מורג, ציינה כי מדובר באירועים חמורים ביותר של הריגת בעלי חיים באכזריות רבה וכי יש לגזור על ח' עונש מאסר בפועל שינוע בין שנה לשנתיים מאסר בפועל. לדבריה, כל חטאם של הכלבים היו שנבחו והפריעו ל-ח' לישון וזה בתגובה הרעיל אותם למוות - ולכן מקומו בכלא.
מנגד, סנגורו של ח' טען כי יש לגזור על מרשו עונש מאסר שבין שנה מאסר על תנאי לשישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות. הוא ציין כי ח' לקח אחריות מלאה על מעשיו, הביע חרטה, נפגש עם בעלי הכלבים והביע צער בפניהם על מעשיו.
השופטת רות שפילברג-כהן החליטה לגזור על ח' עונש מאסר בכלא לשישה חודשים, הטילה עליו לשלם קנס של 1,000 שקלים ופיצוי כל אחד מבעלי הכלבים בסכום של 1,000 שקלים.
"עונש מאסר בפועל יבטא - בניגוד לעונש בעבודות שירות - את ממד התכנון והזדון את הייסורים של הכלבים וקטילתם ללא חמלה", נימקה השופטת את גזר דינה.
התובעת רפ"ק נעים-מורג הביעה סיפוק מגזר הדין וציינה כי המקרה ממחיש את נחישות משטרת ישראל וחטיבת התביעות המשטרתית למלחמה בתופעות ההתעללות בבעלי חיים, ואת מחויבותה לשמירה על ביטחונם של בעלי החיים.