בית האימה בקונטיקט: גבר בן 32 חולץ מבית האימה של אימו החורגת לאחר שהצית את המבנה. המשטרה טוענת כי קימברלי סאליבן (56) כלאה את הקורבן – שפרטי זהותו לא נחשפו – במשך עשרות שנים והחזיקה אותו בניגוד לרצונו בתנאים "בלתי אנושיים". לפי דוח החקירה, סאליבן נמלטה מהשריפה ב-17 בפברואר, בזמן שהבן החורג שלה נותר מאחור. לוחמי האש מצאו אותו חבול, מיובש וסובל מתת-משקל קיצוני. לדברי המחלצים, הקורבן אמר שהוא "רק רצה את החופש שלו" וטען שהוחזק בשבי מאז שהיה בן 11.
הגילויים המזעזעים הובילו לחקירה משטרתית ולבדיקה של משרד התובע במחוז ווטרברי. הממצאים קבעו שהגבר היה כלוא במשך יותר מ-20 שנה, סבל מרעב, התעללות והזנחה קשה. משקלו בזמן החילוץ היה רק 31 ק"ג ולפי ממצאי החקירה, הוא לא היה במעקב רפואי ולא ראה רופא שיניים במשך שנים. הקורבן אף תיאר מקרה מילדותו שבו נהג לשתות מים מהאסלה, מפני שקיבל רק שתי כוסות מים ביום.
Ct. mom held stepson captive for decades in ‘something out of a horror movie’ before he lit fire to escape: police https://t.co/zWQN3K9Bav pic.twitter.com/pU9tZdausb
— New York Post (@nypost) March 13, 2025
על פי התצהיר שנמסר לבית המשפט, הוא היה גונב אוכל מילדים אחרים בבית הספר היסודי ואף אכל מפחי אשפה כדי לשרוד. תקופת גיל ההתבגרות שלו הייתה קשה גם כן. לטענתו, הוא נאלץ להשתמש בבקבוקים ועיתונים במקום בשירותים. "פרטי המקרה גורמים לכל העניין להיראות כמו משהו מסרט אימה – ואין פה שמץ של הגזמה", אמר עוזר התובע דון תרקילדסן. לטענת המשטרה, בן ה-32 הצית את השריפה כשהבין שאין לו דרך אחרת להימלט.
לפי החקירה, הוא השתמש במחטא ידיים, ניירות למדפסת ומצית שמצא בכיס המעיל של אביו המנוח לפני שנה. כשהאש התפשטה, הוא נשכב על הקרקע בכוונה כדי שכוחות ההצלה ייאלצו להוציא אותו. "הסבל שהקורבן עבר במשך יותר מ-20 שנה הוא בלתי נתפס", אמר מפקד משטרת ווטרברי, פרננדו ספניולו.
A Waterbury, CT woman is accused of holding her stepson captive for 20 years and providing little water and little food.
— Glock Topickz (@Glock_Topickz) March 13, 2025
The Connecticut man, who is now 32, weighed only 68 pounds at 5’9 when he escaped by setting fire to the house
Kimberly Sullivan, 56, and her stepson were… pic.twitter.com/DFPrMB9RLV
סאליבן הואשמה בתקיפה מדרגה ראשונה, חטיפה, כליאה בלתי חוקית, התאכזרות לאדם וסיכון חיי אחרים. סנגורה מכחיש את האישומים נגדה, וטוען שהראיות אינן חד-משמעיות. "ההאשמות קשות, אבל הן בסך הכול האשמות – אין כאן הוכחה עצמאית שתומכת בדבריו", אמר סנגורה, יואניס קלוידיס. לדבריו, היו מזון ומים בבית, והקורבן לא היה נעול בחדרו. "כשהקראתי לה את סעיפי האישום, היא הייתה בהלם", אמר קלוידיס. "היא מתכוונת להילחם על חפותה, ואנחנו בטוחים שנצליח". הסנגור ציין כי מרשתו צפויה להשתחרר בערבות של 300 אלף דולר כבר ביום חמישי.
תגובות