בני משפחה מרוסיה עלו בשבוע שעבר לישראל כשהם מביאים יחד עמם את סוניה, החתולה הבנגלית שאותה גידלו באהבה גדולה במשך כמה שנים ושהייתה אמור להמשיך לגדול איתם כבת משפחה במרכז הקליטה בנהריה. אולם כבר כשנחתו בארץ, התעוררה בעיה מדאיגה.
מתברר שמדינת ישראל אוסרת על כניסתם של חתולים בנגליים לארץ מדור חמש ומעלה, וכי החתולה סוניה אינה רשאית להיכנס לגבולות הארץ. עובדי שדה התעופה טיפלו בסוניה, נתנו לה אוכל ומים, אבל רשות הטבע והגנים והמחלקה הווטרינרית במשרד החקלאות, אסרו לאפשר את כניסתה למדינה והחליטו להחזיר אותה למוסקבה.
"היינו בהלם מכך שלא אפשרו לסוניה להיכנס לישראל", סיפרו בני משפחה לחברים קרובים, "בהמון מדינות בעולם מותר לגדל חתול בנגלי מעורב, אבל פה עשו לנו בעיות".
לעזרת המשפחה נרתמה עמותת נח (ההתאחדות הישראלית של הארגונים להגנת בעלי חיים). ענבל קידר, עו"ד מטעם העמותה, החלה לחקור את העניין והתכוונה להגיש עתירה לבית המשפט למנוע את גירושה של סוניה. אך בעוד עו"ד קידר עומלת על הגשת העתירה לבית המשפט, רשות הטבע והגנים לא חיכתה יותר מדי והורתה להטיס את החתולה סוניה ללא ידיעת המשפחה בחזרה לרוסיה.
בתוך כל הדרמה הזו, התברר שלמרות שסוניה אינה חתולה בנגלית גזעית, אפשר היה להשאיר אותה בישראל. "פנינו לרשות הטבע והגנים ולשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות כדי שיאפשרו למומחים מטעמנו לבדוק את החתולה, אבל נתקלנו בסירוב מוחלט מצדם", קבלו בעמותה.
בעמותה לא מתכוונים להרים ידיים ואלה ימשיכו להילחם לשנות את מדיניות ביטול איסור הכנסת חתולים מעורבים, שמנוגדת לאמנה בינלאומית עליה חתומה מדינת ישראל. דוברת עמותת תנו לחיות לחיות, אתי אלטמן, זעמה על ההחלטה להחזיר את סוניה למוסקבה וכינתה את ההחלטה אטימות ואכזריות לשמה.
"רשות הטבע והגנים התנהלה בצורה ביריונית וחסרת חמלה כלפי החתולה. הם גרמו סבל רב לחתולה ועוגמת נפש רבה למשפחה. תתביישו לכם. זו החלטה אכזרית ואטומה", זעמה אלטמן. למזלה של סוניה, קרובים של בני משפחת העולים החדשים שעדיין מתגוררים ברוסיה קלטו את סוניה כשהוחזרה למוסקבה, והם מטפלים ב עד שימצא פתרון להחזרתה לארץ, אם בכלל.
מרשות הטבע והגנים הלאומיים נמסר בתגובה: "האירוע טופל ונאכף על ידי השירותים הווטרינריים שבהם בעלי הסמכות במקרה זה. רשות הטבע והגנים הלאומיים מקבלת את החלטת השירותים הווטרינריים בהסכמה מלאה. באירוע זה, עולה חשד כי האזרחים ביצעו עבירות פליליות של סחר (ייבוא לא חוקי) העברה והחזקה של חיית בר מוגנת וערך טבע מוגן, והכול מבלי שניתן להם היתר לכך וכשהם עושים דין לעצמם. מדובר בעבירות פליליות לפי החוק להגנת חיי הבר. מהמסמכים והתעודות אשר הוצגו על ידי הפונים לשירותים הווטרינריים טרם כניסתם לארץ, מצוין באופן מפורש כי מדובר בחתול מגזע בנגלי ולא אחר. אנו רואים בחומרה את מעשיהם ועל כן נפתחה חקירה פלילית בעניין".