פירמידה עתיקה במקסיקו קרסה ויש האומרים שזה "סימן לאסון המתקרב". המבנה, שהוקם לפני הכיבוש הספרדי, נמצא במתחם הארכיאולוגי איהואציו (Ihuatzio), ליד אגם פצקוארו (Pátzcuaro) במדינת מיצ'ואקן. בתמונות שצולמו במקום אפשר לראות כיצד חלקו הדרומי של הפירמידה התמוטט. מומחים מעריכים כעט שזה קרה כתוצאה מאירועי מזג אוויר קיצוניים מהזמן האחרון.
 
המבנה העתיק, שקיים מאז המאה ה-10, קרס בעקבות טמפרטורות גבוהות וגשמים עזים שירדו באזור. לפי ההערכות, החום הגבוה שנמדד באזור גרם ללבנים להיסדק והמים מהגשמים חלחלו פנימה. הנהלת המכון הלאומי לאנתרופולוגיה והיסטוריה של מקסיקו (INAH) התייחסו לתקרית בהודעה לתקשורת. "בלילה של 29 ביולי, החלק המרכזי בצד הדרומי של פירמידת איהואציו קרס", נכתב. "הגשמים העזים שירדו באגן אגם פצקוארו גרמו להצטברות של משקעים במבנה". כעת הם פועלים לשקם את הנזק שנגרם למבנה.

פירמידה קרסה במקסיקו (צילום: לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים)
צילום: לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

פירמידת איהואציו נבנתה לפני יותר מ-1,100 שנה על ידי אבותיהם של בני הפורפצ'ה (Purépecha) המודרניים, קהילה ילידית במיצ'ואקן. מתחם הפירמידה השתרע בעבר על שטח של כ-1.5 קמ"ר והיו לו לפחות 84 מבנים אחרים - שבעה מהם מוצגים במתחם הארכיאולוגי בימינו.

הסברה הרווחת היא שהמתחם שימש כמקום מושבה הראשון של ממלכת פורפצ'ה והפירמידות נחשבו כמרחב קדוש, שבו התרחשו טקסים רוחניים שונים. כמה מומחים חושבים שהמבנה היה גם בעל משמעות פוליטית, ​​ושימש כסמל לכוח וסמכות.

היסטוריונים מספרים שהאימפריה האצטקית נלחמה לאורך שנותיה בבני פורפצ'ה, אך מעולם לא הצליחו לכבוש את שטחיה. כתוצאה מכך, אנשיה עדיין חיים באזור הצפון-מערבי של מדינת מיצ'וקאן - בחופה הדרום-מערבי של מקסיקו.

הפרסומים על התמוטטות הפירמידה עוררו סערה בקרב בני קהילת פורפצ'ה שחיים כיום במקסיקו, חלקם העריכו שאירוע הוא סימן שמשהו רע עומד לקרות. בקבוצת פייסבוק של בני הקהילה אחד הגולשים כתב: "לפי כתבים היסטוריים, מקרה דומה קרה לפני הגעתם של הכובשים בגלל שהאלילים שלנו זעמו".