פעילי זכויות אדם דורשים מספורטאים ברחבי העולם להשמיע את קולם נגד הממשל האיראני, לאחר שבית המשפט הרשיע את המתאגרף מוחמד ג'וואד בשחיתות וגזר עליו דין מוות. פעילים גינו את גזר הדין ברשתות החברתיות לאורך השבוע וטענו כי ג'וואד נידון למות רק בגלל שהשתתף במחאות נגד המשטר בנובמבר של 2019.
מאשיח אלינג'אד, פעילה חברתית איראנית, התייחסה לפרשה בחשבון הטוויטר שלה וכתבה: "נרשם גזר דין מוות עבור אתלט נוסף רק בגלל שהשתתף בהפגנה שנערכה בנובמבר של 2019. מוחמד ג'וואד, 26, הוא אלוף בענף האגרוף. הוא נידון למוות אחרי שהורשע ב'הפצת שחיתות על פני הארץ'. לא הצלחנו להציל את המתאבק נאביד אפקרי. ספורטאים ברחבי העולם יכולים לעזור הפעם".
Prominent Iranian boxer Mohammad Javad Wafaei-Sani was sentenced to death for participating in protests against the government in 2019.
— Oleg But (@olegbut52) January 19, 2022
This is not the norm. pic.twitter.com/gjbSXSPA2P
אלינג'אד מתייחסת בציוץ שלה למתאבק מקומי שהוצא להורג גם כן לאחר שנתפס משתתף במחאות נגד שלטונות איראן. על פי הפרסומים של ארגון זכויות האדם HRANA, נאביד אפקרי ואחיו, וואהיד, עונו באכזריות עד שהודו בפשעים המיוחסים להם. בספטמבר של 2020, המתאבק בן ה-27 הוצא להורג בתלייה בכלא שיראז.
"לפני שהוא הוצא להורג, נאביד אפקרי אמר: 'הרפובליקה האסלאמית מחפשת צוואר לכרוך סביבו חבל תלייה'", הוסיפה אלינג'אד בחשבון הטוויטר שלה. "הפעם זה מוחמד ג'וואד שעומד לעלות לגרדום רק כי השתתף במחאה".
פעילי זכויות אדם ציינו מאז כי רשויות החוק מרבות להאשים אנשים ב"הפצת שחיתות" ולנצל את ההגדרה המשפטית הלא ברורה של העברה כדי לכלוא ולהוציא להורג פעילי אופוזיציה. מאז ההוצאה להורג של נאביד אפקרי, שני אתלטים נוספים נתלו במדינה: המתאגרף עלי מוטאירי והמתאבק מהדי עלי חוסייני.
בדו"ח שפורסם על ידי ארגון אמנסטי נקבע כי רשויות החוק באיראן מוציאות להורג כ-250 בני אדם בשנה – 100 מהם ילדים ובני נוער. מעבר להוצאות להורג, איראן מוכרת היטב גם בחוקי ה"קיסאס" ("עין תחת עין") שאחראיים לעינויים אכזריים מאחורי הסורגים של בתי הכלא במדינה. פעילי זכויות אדם טוענים שבמסגרת החוק עוקרים לאסירים עיניים, קוטעים להם גפיים, מטביעים אותם ואף מחשמלים אותם.