קבוצה של 13 נשים מאוסטרליה תובעות פיצויים ממשלת קטאר, הנהלת שדה התעופה בדוחא ומחברת התעופה Qatar Airways, על שהוכרחו להתפשט במסגרת חיפושים אחר אם שנטשה תינוק בשדה.
התביעה מגיעה כשנה אחרי תקרית ביזארית ומטרידה בשדה התעופה בדוחא, בה גורמים הורידו את הנוסעות מטיסת מעבר וכפו עליהן לבצע בדיקות פולשניות בניסיון לפתור מקרה של נטישת תינוק בטרמינל. בעקבות התקרית, ראש הממשלה של קטאר התייחס לפרשה בחשבון הטוויטר שלו, הביע צער על המקרה והוסיף: "מה שהתחולל לא משקף את החוקים או הערכים בקטאר". הנשים, לעומת זאת, תיארו את מה שקרה בתור "הפרה בוטה, משפילה וטראומטית של זכויות האדם שלהן".
אחת הנשים, אנה, התייחסה לרגעי האימה בריאיון לתוכנית 60Minutes של רשת CBS וטענה כי חשבה בהתחלה שמדובר במתקפת טרור. "חששתי שהם עומדים לאנוס אותי ושאני לא אראה את בני או את משפחתי יותר לעולם", סיפרה בריאיון. "זה היה הדבר הכי מפחיד שעברתי בחיים". מאוחר יותר, אנה תיארה את הרגע שבו גורמים משדה התעופה הובילו אותה אל אמבולנס, שם אחות הפשיטה אותה וערכה לה בדיקה וגינלית פולשנית בניגוד לרצונה.
אנה הוסיפה: "אני לא מסכימה לאיש לגעת בי ואני לא מרשה לאיש להפשיט אותי בניגוד להסכמתי, אבל זה בדיוק מה שקרה לי שם בדוחא – באחד משדות התעופה הגדולים והמרכזיים ביותר בעולם כולו".
סופי, אישה נוספת שתובעת פיצויים על המקרה, סיפרה שהיא נותרה מאז עם טראומה עמוקה. "הם לא הותירו לנו ברירה וגררו אותנו אל האמבולנס", ציינה. "עכשיו לעומת זאת יש לנו ברירה. עכשיו אנחנו מתכוונות לפעול".
דמיאן סטורזקר, עורך הדין שמייצג את קבוצת הנשים שנפגעו בתקרית, טען שמדובר בהפרה בוטה של זכויות אדם והחוק הבינלאומי. "הפעולות של נציגי רשות שדות התעופה בקטאר היו מוגזמות לאור הנסיבות", ציין סטורזקר. "איני מסוגל לדמיין מקרה כזה קורה בשדה תעופה באוסטרליה. אחנו מצפים מהגורמים הרלוונטיים לעשות את הצעדים הנכונים בשביל להבטיח את ביטחונן של נשים שעוברות דרך דוחא".
מאז התפוצצות הפרשה, פוליטיקאים מאוסטרליה הבטיחו לדרוש פיצויים מרשויות קטאר על המקרה. למרות זאת, עד כה אף אחת מהנשים שנפגעו לא פוצתה על מה שקרה ונכון לעכשיו, דווח רק על נציג מרשות שדות התעופה שנידון לעונש מאסר על תנאי.