אוהד כדורגל אמריקאי סולק מאצטדיון לאחר שזיהו על ראשו קעקועים פוגעניים. ג'ונתן פנגבורן, אוהד של קבוצת ריאל סולט לייק, התבקש לעזוב את המקום לאחר שתמונה שלו עם קעקוע נאצי הפכה לוויראלית ברשת. כעת הוא מגיב לתקרית ואומר שהסמל כבר לא מייצג אותו או את השקפותיו.
פנגבורן צולם ב-3 ביולי מזווית שמציגה את הקעקוע של ברקי השׁוּצְשְׁטָאפֶל (ה-SS) מעל אוזנו השמאלית. התמונה אז עלתה ל-X (טוויטר לשעבר) ועוררה זעם בקרב הגולשים. האוהד נחשף מאז בכלי התקשורת ואמר שהוא מתבייש מאוד בקעקוע ומתכוון להסיר אותו בהקדם.
Right behind the RSL bench pic.twitter.com/HUyLEXKzBa
— Lucas Muller (@lucaswmuller) July 4, 2024
"הקעקועים שלי משפיעים עליי יותר מכולם, ופוגעים בי יותר מכל אדם אחר", אמר פנגבורן בשיחה עם חברת החדשות KSTU. לדבריו, הוא קעקע את הברקים בזמן שריצה עונש מאסר ומכור לסמים. בהמשך הריאיון הוא סיפר שיש לו עוד שני קעקועים של צלבי קרס, אחד על השוק השמאלי והשני על הזרוע, וגם אותם הוא מתכוון להסיר בשלב כזה או אחר.
"אני מלא בחרטה ובושה בכל פעם שאני יוצא לרחוב", הוסיף פנגבורן. "ביום של המשחק עשיתי טעות. לא הייתי מרוכז. הייתי צריך לבוא לאצטדיון עם כובע". לדבריו, הוא לא מנסה להסיט את הדיון מכמה שהסמלים פוגעניים, אלא רק להדגיש את העובדה שהוא עובר תהליך פנימי ומנסה לשקם את חייו.
At Wednesday's RSL match, Jonathan Pangburn was asked by security to leave the stadium because of his tattoo associated with the Nazi movement and white supremacy, an identity he is ashamed of. https://t.co/WJulVnxzIE
— FOX 13 News Utah (@fox13) July 5, 2024
חבריו של פנגבורן יצאו להגנתו ואמרו שהקעקועים כבר לא משקפים את מי שהוא היום. "אני מכיר את האיש הזה באופן אישי ויודע שהוא עשה את הקעקועים האלה בכלא כדי לשרוד", כתב אוון דאן, חבר בעמותה שמסייעת לנרקומנים לשעבר במדינת יוטה. "הוא שינה את החיים שלו מקצה לקצה. חוץ מזה, הוא חייב להשאיר את השיער שלו קצר לקראת הטיפול להסרת הקעקוע".
למרות ההסברים של פנגבורן, פעילי זכויות אזרח עדיין מגנים את ההופעה שלו. מארק לווין, מהסניף המקומי של הליגה נגד השמצה, התייחס לתקרית ואמר שהסמלים עדיין פוגעניים. "לשנאה אין שום מקום באצטדיוני הכדורגל שלנו", אמר לווין. "זה מחזה מאוד מטריד ומפחיד בארה"ב של ימינו. לשנאה יש צללים גדולים מאוד וכולנו לצערנו יודעים שבהרבה מהמקרים, רטוריקה של שנאה מובילה גם לפשעי שנאה".