אימה בצפון קוריאה, שם הממשל גזר דין מוות על אדם שהורשע בהברחת פרקים של תוכנית הטלוויזיה "משחק הדיונון". על פי הפרסומים בסוכנות הידיעות RFA, גזר הדין יוצא לפועל באמצעות כיתת יורים אחרי שהעבריין הבריח את הדרמה הדרום קוריאנית באמצעות כונן USB דרך הגבול הצפוני עם סין. לפחות שמונה אנשים מעורבים בפרשה וכוללים בין היתר את התלמיד שקנה את הכונן ועוד שישה תלמידים נוספים שצפו בתוכנית במוסד החינוכי שלהם.
מעבר לגזר הדין החמור שהוטל על המבריח, רשויות החוק גזרו מאסר עולם על הסטודנט שרכש את הכונן, בזמן ששאר הסטודנטים נידונו ל-5 שנים של עבודות פרך. כמו כן, הממשל הורה לפטר את המורה של התלמידים ואת הנהלת בית הספר, אותם עלולים כעת להגלות למחוז נידח או אפילו לשלוח אותם למחנות עבודה בכפייה.
North Korean sentenced to death after students caught watching Squid Game https://t.co/ICRILiRKh3 pic.twitter.com/vf2A18qESG
— TheEazyCadet (@EazyCadet) November 23, 2021
הדיווחים מגיעים כשבוע אחרי שפורסם שעותקים של סדרת הנטפליקס המצליחה מצאו את דרכם מעבר לגבולות צפון קוריאה. צריכה של תרבות מערבית, בייחוד כזו שמקורה בארה"ב או דרום קוריאה, מוגדרת עברה חמורה על פי החוק המקומי. בינתיים, הממשל החל להחמיר בעונשים עם מבריחים, בייחוד לאור העובדה שהמדינה סגרה את גבולות המדינה בעקבות התפרצות נגיף הקורונה.
"כולם נמצאים בחרדה איומה"
גורם ברשויות האכיפה של מחוז המגיונג, צפון-מזרח המדינה, התייחס לפרשה בעילום שם ואמר שהתלמידים נתפסו על ידי יחידת "109 סנגמו" (Sangmu: המחלק שמתמחה בתפיסת אנשים שצופים בתוכן בלתי חוקי). לטענתו, זו הפעם הראשונה שהמדינה מיישמת את חוק "חיסול מחשבות הפנאי והתרבות" על בני נוער. על פי החוק הקיצוני שנחקק בשנה שעברה, המדינה עשויה להוציא להורג כל אזרח שייתפס צופה, מחזיק או מפיץ תוכן ממדינות קפיטליסטיות.
אותו גורם הוסיף שמאז הפרשה, תושבי האזור חיים באימה מפני הרשויות. "כולם נמצאים בחרדה איומה, כיוון שכל שבעת התלמידים יחקרו באינטנסיביות עד שימצאו משתפי פעולה נוספים", ציין. "רוחות האימה של חקירות ועונשים בקרוב יתפסו תאוצה". משמעות הדבר שגם אנשים עם הקשר הרופף ביותר לעבריינים ככל הנראה ייענשו גם כן.
הוא מוסיף: "הממשל מתייחס לפרשה ברצינות רבה וטוען שהחינוך של הנערים הוזנח. בינתיים, הוועדה המרכזית הדיחה את מנהל בית הספר, מזכיר הנוער ואת המורה שלהם. כולם גם הודחו מהפלגה. קרוב לוודאי שכולם יישלחו לעבוד במכרות הפחם או לכל הפחות יוגלו לאזורים נידחים. עכשיו כל המורים מודאגים שמא הם הבאים בתור". מעבר לזה, הרשויות החלו לסרוק שווקים מקומיים אחר כונני USB וכרטיסי זיכרון שמכילים תוכן ממדינות זרות.
תושב האזור העיד שהאזרחים מפחדים מאוד מהאפשרות שיקשרו אותם לפרשה. "אנשים מפחדים שיענישו אותם על כך שקנו או מכרו כרטיסי זיכרון", ציין. "מעבר לזה, החלו להתרוצץ שמועות לפיהן אחד התלמידים יחמוק מעונש אחרי שהוריו העשירים שיחדו את אחד הפקידים. אנשים מרירים מאוד לגבי זה ומתלוננים על כך שעשירי המדינה וילדיהם יכולים לחמוק מכל עונש – אפילו גזר דין מוות".
בדיקה של אתר ה- Washington Post מ-2019 העלתה שתוכן דרום קוריאני מוגדר כמסוכן מאוד על ידי הממשל בפיונגיאנג כיוון שהוא לא רק חותר תחת התעמולה של קים ג'ונג-און, אלא גם מעודד את התושבים לברוח מהמדינה.
בסקר שנערך על 200 עריקים צפון קוריאנים שחיים כיום בדרום קוריאה, נמצא כי 90% מהם צרכו תרבות זרה בזמן שהותם במדינה הקומוניסטית. 75% מהם העידו כי ידעו שאם סודם יתגלה אז הם ייענשו בחומרה. נתון נוסף שעלה מהסקר הוא ש-70% מהנשאלים האמינו שצריכה של תרבות זרה בצפון קוריאה הפכה למסוכנת יותר מאז שקים ג'ונג-און עלה לשלטון ב-2011.
לפני קרוב לשבועיים, עלו לראשונה בהיסטוריה תיעוד של אחד ממחנות העבודה במדינה הקומוניסטית. בתמונות לווין שפורסמו על ידי הוועדה לזכויות אדם בצפון קוריאה (HRNK), אפשר לראות את מחנה טוֹס נג-ני (T'os ng-ni) ממבט על וגם כמה עשרות אסירים שעומדים בתורים בין הביתנים. קים דוּהיון, שערק מצפון קוריאה, התייחס לתמונות הקשות ואמר: "ברגע זה ממש יש אלפי אנשים שסובלים במתקני הכליאה של צפון קוריאה. אלפי אנשים ובני משפחותיהם שסובלים מדיכוי אכזרי והפרה בוטה של זכויות אדם בסיסיות".