קיילי וויתוורת', קוסמטיקאית בת 23 מג'ורג'יה, הכתה גלים ברשתות החברתיות בשבוע האחרון בעקבות החלטה שנויה במחלוקת: לאחר שהאם הצעירה ילדה את בנה השני בשבוע שעבר, היא החליטה להפוך את השליה שלה לכדורי שוקולד.
וויתוורת' התראיינה לאתר החדשות הבריטי Dailymail וסיפרה על הרגע שהוביל להחלטה השנויה במחלוקת. "אחרי שילדתי את בני השני, ראיתי מודעה של אישה שיכולה להפוך שליות לקפסולות למאכל", סיפרה האם הצעירה, "חשבתי לעצמי: 'למה לא בעצם?'". וויתוורת' מודה שבהתחלה היא חששה מזה, אבל אחרי שתחקרה את התהליך, המסקנה שלה הייתה שזאת הזדמנות של פעם בחיים.
אכילת השליה היא תופעה שככל הנראה התחילה בשנות ה-70. אנשים שתומכים בתופעה טוענים שהשלייה גדושה בערכים תזונתיים שיכולים, לכאורה, למנוע דיכאון אחרי לידה, להגביר את רמות האנרגיה בגוף ולעודד את הייצור של חלב האם. במרוצת השנים, התופעה צברה תאוצה וכיום פופולארית יותר מבעבר.
סדרת התמונות והסרטונים שוויתוורת' העלתה לחשבון הסנאפצ'ט שלה התפרסמו בערוץ היוטיוב של סוכנות הידיעות Caters. בקליפ ניתן לראות כיצד היא מרתיחה את שק השפיר בסיר. לאחר שהשק מבושל, היא פורסת אותו לרצועות ומייבשת אותן יחד עם חבל התבור לאורך כל הלילה. למחרת, וויתוורת' טוחנת את השאריות לאבקה שחורה ואז מערבבת אותה עם תערובת של עוגיות אוריאו ושוקולד. התוצאה: כדורי טראפלס מכוסים בשוקולד לבן, עם שאריות השלייה שלה (יאמי!).
וויתוורת' טוענת שמאז שהיא שיתפה את התהליך בחשבון הסנאפצ'ט שלה, היא קיבלה אלפי הצעות חברות ותגובות בפייסבוק – חלקן תומכות ואחרות פחות. "היו לא מעט תגובות זועמות", מספרת האם הצעירה, "אנשים אמרו לי שאני מגעילה, שמה שאני עושה זה קניבליזם. הם פשוט בורים. כמעט כל החיות אוכלות לעצמן את השליה, אז כנראה שיש לזה סיבה, לא?".
וויתוורת' אומנם תומכת נלהבת של תופעת אכילת השליה, אך היא מזהירה נשים אחרות מפני התהליך. "עצה שלי: על תעשו את זה בעצמכן", היא אומרת, "תעשו את זה עם מישהו שזאת המומחיות שלו, אחרת אתן עלולות לגרום לעצמכן נזק".