גבר בן 22 הוצא להורג על ידי רשויות קוריאה הצפונית רק כי צרך תוכן של "תרבות המערב". על פי הדיווחים, הנאשם – גבר שהתגורר במחוז הוואנגי הדרומי, סמוך לגבול עם קוריאה הדרומית – הוצא להורג בשנת 2022 אחרי שהתברר שהוא "האזין ל-70 שירי K-Pop, צפה ב-3 סרטים והפיץ אותם".

הפרטים פורסמו על ידי משרד ההאחדה של קוריאה הדרומית (משרד ממשלתי שפועל לאחד בין קוריאה הצפונית והדרומית, ולקדם מגעים דיפלומטיים בין שתי המדינות) ומבוססות על עדות של אדם שערק מהמדינה הקומוניסטית ופרטי זהותו לא פורסמו. העריק סיפר שנכח בהוצאתו להורג של בן ה-22 ושמע את ההאשמות נגדו מפי השופט שהיה במקום. עדותו היא אחת מבין יותר מ-600 עדויות של עריקים מקוריאה הצפונית שתיארו את המציאות הקשה במדינתו של קים ג'ונג-און.

צריכת תוכן בידורי שאינו מקומי נחשב עבירה על החוק בקוריאה הצפונית. בשנת 2021, פורסם כי רשויות המדינה גזרו דין מוות על אדם שנתפס מבריח כונן USB עם פרקים של תוכנית הטלוויזיה "משחק הדיונון". לפחות שמונה אנשים היו מעורבים בפרשה, ביניהם אדם שקנה את הכונן – ונידון למאסר עולם – ועוד שישה אחרים שנידונו לרצות 5 שנים במחנה עבודה.

בן ה-22 ממחוז הוואנגי הדרומי הוצא להורג במסגרת חוק "חיסול מחשבות הפנאי והתרבות", שנחקק בקוריאה הצפונית בשנת 2020. החוק נועד לדכא את תרבות הצריכה של תוכן מערבי שמקורו מחוץ למדינה. על פי החוק הקיצוני, הרשויות יכולות להוציא להורג כל אזרח שייתפס צופה, מחזיק או מפיץ תוכן ממדינות קפיטליסטיות – כגון ארה"ב או קוריאה הדרומית.

"שימוש בטלפונים ניידים, מחשבים או מקלטי רדיו שלא אושרו על ידי הרשויות נחשבים עבירה על החוק, כך גם צריכה של תוכן שמקורו מחוץ למדינה", צוין השנה בדוח של ארגון זכויות האדם Human Rights Watch. "זה מוגדר 'התנהגות אנטי-סוציאלית' ועבירה על החוק עם עונשי מאסר במחנות עבודה. סוכנים של הממשל פושטים כל הזמן על בתי תושבים שחשודים בצריכת 'תוכן מערבי'. מעבר לזה, הם משבשים את הקליטה של אנטנות סלולריות סמוך לגבול עם סין ועוצרים אנשים שמנסים ליצור קשר עם גורמים שחיים מחוץ לגבול המדינה".

בסקר שנערך עם 200 עריקים צפון קוריאנים שחיים כיום בדרום קוריאה, נמצא כי 90% מהם צרכו תרבות זרה בזמן שהותם במדינה הקומוניסטית. 75% מהם העידו כי ידעו שאם סודם יתגלה, הם ייענשו בחומרה. נתון נוסף שעלה מהסקר הוא ש-70% מהנשאלים האמינו שצריכה של תרבות זרה בקוריאה הצפונית הפכה למסוכנת יותר מאז שקים ג'ונג-און עלה לשלטון בשנת 2011.