נס בדרום-מזרח אסיה, שם בני משפחה מצאו את יקירם אחרי שנעלם לפני יותר מעשור והם היו משוכנעים שהוא מת. אבריפּ אספּ היה שוטר צעיר במשמרת במחוז אצ'ה, צפון-מערב אינדונזיה, בבוקר של ה-26 בדצמבר 2004 – היום שבו התחולל אסון הצונאמי באוקיינוס ההודי.
מאז שארע הצונאמי הקטלני, שגרם למותם של יותר מ-227 אלף בני אדם ברחבי יבשת אסיה ואפריקה (ומתוכם 167 אלף באינדונזיה בלבד), אספּ לא שב לביתו ועקבותיו אבדו. לאחרונה, יותר מ-16 שנים מאוחר יותר, הוא נמצא חי במוסד פסיכיאטרי באינדונזיה.
כוחות המשטרה במחוז אצ'ה אישרו את הדיווחים ומסרו כי אספּ זוהה על ידי חברים ותיקים ועמיתיו לכוח. "אחרי שהוא נעלם למשך כל השנים, הוא הוכר כקורבן של אסון הטבע הנורא", נמסר מדוברות המשטרה. "כעת מתברר לנו שהוא מתמודד עם מחלת נפש ומאושפז במחלקה פסיכיאטרית סגורה. למרות זאת, בני משפחתו שמחו מאוד לגלות שהוא עדיין בחיים".
מקורב של אספּ סיפר לכתבים מקומיים שהאמת התבררה להם אחרי שמישהו שלח להם תמונה של השוטר לשעבר וזו עלתה לקבוצת הוואטסאפ המשפחתית. "אני עדיין לא מאמין שזה קרה", הוסיף. "כמעט 17 שנים חלפו מבלי שידענו דבר, היינו משוכנעים שהוא לא שרד את הצונאמי. לא היה לנו מושג שהוא עדיין חי". בינתיים, בני המשפחה מנסים לברר איך הנהלת בית החולים לא דיווחה להם שהוא אושפז במקום.
זוהי הפעם הראשונה מזה עשור שאחד הנעדרים של אסון הצונאמי של 2004 נמצא בחיים. הנעדרת האחרונה שנמצאה בחיים הייתה מרי יורנדה, גם היא תושבת אינדונזיה, שנעלמה באותו יום גורלי וחזרה לחיק משפחה בשנת 2011. על פי עדותה של אמה, מרי, אז בת 8, נעלמה בזמן שהיא ניסתה להביא אותה ואת אחיה למקום מבטחים. האם החזיקה את כל ילדיה בידיים, כשגל גדול שטף אותם והיא איבדה את אחיזתה בילדה.
יותר מ-1.7 מיליון בני אדם איבדו את בתיהם כתוצאה מהצונאמי הקטלני, חלקם גם באיים ברחבי האוקיינוס ההודי וחלקה המזרחי של יבשת אפריקה. עד היום, למעלה מ-43 אלף בני אדם עדיין מוגדרים כנעדרים – 37,063 מהם אזרחים אינדונזים.