כל אחד מאיתנו שמע בעבר את המשפט "משפחה לא בוחרים". הביטוי בדרך כלל יוצא מפיהם של אמא, דוד, או סבתא, בניסיון להסביר במילים פשוטות שלא משנה עד כמה המשפחה שלנו דפוקה, מוזרה או קצת אחרת, זה מה שיש וזה לצערנו לא בשליטתנו. אם שמעתם את המשפט הזה לא מעט, הכתבה הזאת במיוחד בשבילכם. לפניכם 5 משפחות שיגרמו לכם להסתכל על המשפחה שלכם באור חדש.
הכי גבוה שאפשר
זו לא אשליה אופטית, בתמונה הזאת נראית אחת המשפחות הכי גבוהות בבריטניה, כאשר גובהן המשותף של בנות המשפחה מגיע ליותר מ-9 מטרים. ביאנקה ברוורס בת ה-33, מגיעה לגובה של 1.90 מטרים. בנותיה לאה, 12, אמה בת ה-6, וקסי, 4, ירשו את התסמונת הנדירה הגורמת לתופעה. בנה רמי הוא היחיד במשפחה שאינו לוקה בתסמונת. "לאה אפילו לא בגיל התבגרות עדיין", מספרת ביאנקה, "אבל היא כבר 1.75 מטרים. אמה עוד צעירה, אבל כבר מתנשאת מעל כל חבריה לכיתה עם 1.27 מטרים, וקסי לובשת בגדים לילדים הגדולים מגילה פי שתיים".
המשפחה לוקה בתסמונת מרפן. מחלה גנטית תורשתית, שנוצרת על ידי פגיעה בגן הפיברילין ההכרחי ליצירת רקמות החיבור, אשר תומכות בגוף ומספקות לו אפשרויות גדילה והתפתחות. התסמונת גורמת לעודף פעילות של הגן ומתוך כך, אחד הסימנים הבולטים אצל הלוקים במחלה הוא גובהם הרב.
גם אחותה של ביאנקה, נטשה בת ה-32, ואחייניתה מיכאלה, 15, לוקות בתסמונת וגובהן עולה על 1.80 מטרים. אם אנחנו סופרים נכון, יש כאן מניין לנבחרת כדורסל מיוחדת במינה.
משפחה מהסרטים
לבני משפחת אנגולו המתגוררים בניו יורק לא היה מושג איזה עולם צבעוני ותוסס מחכה להם בחוץ. במשך כמעט 14 שנים הם רותקו לדירת ארבעה חדרים, ולמדו על העולם החיצון אך ורק דרך סרטים. הסיפור שלהם מובא בסרט הדוקומנטרי Wolfpack, שנעשה על ידי הבמאית קריסטל מוזל.
אוסקר, חסיד הרי קרישנה, שמר על דלת הכניסה נעולה בכל עת. בגבן, 23, התאומים גובינדה ונאראיאנה, 22, מוקונדה, 20, קרישנה, 18, ג'אגדש, 17, והאחות וישנו - הוחזקו בתוך הבית מחששותיו של אביהם כי העולם שם בחוץ ישחית אותם. אחרי 14 שנים ארוכות, אחד האחים הצליח להימלט, וסלל את הדרך לאחיו. באחת מהבריחות הנדירות האלה בשנת 2010 קריסטל הבחינה בששת האחים בשדרה הראשונה - "זה הרגיש כאילו גיליתי שבט אבוד, רק שהוא לא היה מקצה העולם אלא מרחובות מנהטן", אמרה הבמאית. כולם הלכו בקבוצה, מרכיבים משקפי שמש בהשראת הסרט האהוב עליהם, 'כלבי אשמורת'.
סקרנית ללמוד יותר על המשפחה, קריסטל התיידדה עם האחים והרוויחה לאט לאט את האמון של הוריהם. בבוא הזמן, היא הוזמנה לביתם והביאה איתה מצלמה. במשך חודשים היא תיעדה את האחים, שצפו באלפי סרטים ובילו את זמנם בניסיון לשחזר סצנות עם אביזרים ותלבושות תוצרת בית.
הסרט " Wolfpack" פתח את הצעירים לחיים חדשים. כיום, נאראיאנה מתעניין ופעיל בארגון למען איכות סביבה. מקונדה, המנהיג השקט של האחים, היה הראשון אי פעם לעזוב את הדירה, כעת הוא סופר ובמאי שאפתן. קריסנה מתעניין בתרבות בכלל ובמוסיקה בפרט של שנות ה-80, יחד עם האח הצעיר, ג'אגדש. האחים, יחד עם אמם, נסעו לפסטיבל סאנדנס, שבו הסרט לקח את פרס חבר המושבעים לסרט התיעודי הטוב ביותר בארה"ב.
ההולכים על ארבע
המשפחה הזו מרתקת מדענים ברחבי העולם מאז התגלתה בשנת 2005. חמישה אחים ואחיות בני משפחת אולש, בגילאים שבין 18 ו-34 מכפר במחוז האטיי שבדרום טורקיה הולכים על ארבע. הם זזים ממקום למקום על כפות הידיים והרגליים במה שמכונה "זחילת דוב", והם יכולים לעמוד זקוף רק לזמן קצר, בברכיים כפופות וצוואר שפוף. האחים, שהוריהם הולכים רגיל, צולמו לראשונה בסרט דוקומנטרי בשנת 2006 בו נחקר סיפורם. "זו דוגמא מדהימה לסטייה מוזרה בהתפתחות בני האדם", אומר פרופסור ניקולס האמפרי, שביקר את המשפחה פעמיים במהלך צילומי הסרט.
תאוריות מוקדמות טענו כי משפחת אולש נעה באופן המזכיר את תנועת הפרימטים (יונקים עליונים ביניהם כ-200 סוגים שונים של קופים). התאוריות הללו מצביעות על נסיגה באבולוציה האנושית.
לעומת זאת, מדענים אמריקאים הגיעו למסקנה שההליכה של המשפחה היא אדפטציה להפרעה בלתי צפויה ונדירה. בדו"ח שפורסם ב-PLOS ONE, החוקרים ציינו כי המשפחה נעה בצורה צדית, כלומר, רגל רודפת יד. שלא כמו קופים, ההולכים ברצף אלכסוני. הם טענו כי ההליכה של בני משפחת אולש היא, למעשה, תוצר לוואי של מצב תורשתי בו המוחון (אזור במוח אשר מעורב בין השאר בלמידה של תנועות מוטוריות) לא קיים, וכך נוצרת בעיה בחוש האיזון. כדי להסתגל למצבם, המשפחה פיתחה את ההליכה על ארבע. לנו ייקח זמן להסתגל לתמונות שראינו עכשיו.
הכול נשאר במשפחה
פרל קרטר בת ה-72 והנכד שלה פיל ביילי, 26, שילמו לאם פונדקאית כדי להביא לעולם ילד יחד... "מה לעזאזל?!" אתם שואלים את עצמכם. נחזור להתחלה: אימו של פיל, לינט, נפטרה, כך החליט לצאת למסע בעקבות סבתו אותה מעולם לא פגש, היות והיא ילדה את לינט רק בגיל 18 והוריה אילצו אותה למסור את בתה לאימוץ.
פיל איתר את פרל באינדיאנה. הוא שלח לה מכתב. היא כתבה לו בחזרה וכללה את מספר הטלפון שלה. השניים נפגשו והרגישו במשיכה מיידית זה לזו. אחרי שבוע פרל החליטה שהיא לא יכולה להסתיר את הרגשות שלה כלפי הנכד שלה. היא סיפרה: "קראתי לפיל לחדר השינה שלי, הושבתי אותו על המיטה, ואז נישקתי אותו. ציפיתי לדחייה אבל במקום הוא נישק אותי בחזרה".
בשנת 2009, פיל הודיע כי הוא רוצה ילד. פרל אמרה לו שהיא גם נואשת לתינוק, אבל זו הייתה משאלה שהיא לא יכולה למלא. בני הזוג החליטו למצוא אם פונדקאית. לבקשתם נענתה רוקסן קמפבל בת ה-30. הסיפור סחף את הרשת בשנת 2010 והותיר לא מעט אנשים המומים. מאז נעלמו עקבותיהם ושמותיהם לא הוזכרו שוב באתרי החדשות, מה שהוביל להשערה שבגלל מדובר במתיחת רשת מורכבת במיוחד. אנחנו מקווים שכיום הם משפחה קטנה, מוזרה ומאושרת.
המשפחה הכי שעירה
ויקטור גומז, גבריאל ראמוס גומז, לואיזה ליליה אסבס ומנואל פאחארדו אסבס הם רק 4 מתוך משפחה מקסיקנית שבמשך חמישה דורות סובלת ממצב נדיר בשם היפרטריכוזיס או תסמונת איש הזאב (באנגלית: Hypertrichosis) - מחלה גנטית המתבטאת בצמיחת שיער באופן בלתי מרוסן בכל חלקי הגוף ובפרט על עור הפנים.
הנשים מכוסות בשיער בדרגה קלה עד בינונית ואילו לגברים שבמשפחה יש שיער עבה המכסה כ- 98 אחוזים מגופם. חלק מבני המשפחה מצאו את הצד החיובי במצבם המר והם עובדים בקרקסים ובמופעים, אך כולם סובלים מהטרדות והצקות של החברה המקיפה אותם. אז עצרו וחשבו רגע לפני שאתם כותבים "איכס" בתגובות כאן למטה.