אורלי כהן הגיעה לפני כשלושה שבועות לבקר ב"חי כיף" בראשון לציון. הביקור התרחש בשבת בבוקר, ובמקום היו הקופאיות שתפעלו את כניסת המבקרים, ומטפל אחד שהאכיל את בעלי החיים.
במהלך הבילוי במתחם הבחינה כהן בזברה שכורעת ללדת: "ראיתי שהזברה במצוקה ממשית. שהלידה לא תקינה, שהרגליים של הגור יצאו קודם ונתקעו. התחלתי לחפש אחר איש מקצוע במקום כדי שיסייע לזברה ויציל את חייה והחיי הוולד. היו קופאיות ולא היה במקום שום וטרינר או איש מקצוע", שחזרה כהן בשיחה איתנו.
רק כעבור שעה הצליחה כהן לאתר את המטפל וסיפרה לו שהזברה והוולד שלה בסכנת חיים. "העובד לא ידע מה לעשות והוא התקשר למישהו לדווח לו על מה שקרה", סיפרה כהן. "מתברר שאין וטרינר בשבת, שזו שערורייה ומחדל נוראי. לא ייתכן שבמקום כזה שנמצאים בו בעלי חיים רבים לא יהיה איש מקצוע שיהיה זמין לסייע לבעלי חיים במצוקה".
רק כעבור ארבע שעות הגיע למקום וטרינר שניגש לטפל בזברה המסכנה. הוולד היה כבר מת. הזברה הועברה לטיפול בבית החולים הווטרינרי בבית דגן לאחר יותר מ-14 שעות מזמן הלידה. למחרת הזברה הוחזרה לחי כיף וכעבור זמן קצר מתה כתוצאה מדום לב.
כהן זעמה על התנהלות החי כיף וטענה שאפשר היה להציל את הזברה והוולד אם במקום היה וטרינר: "אתה מתאר לעצמך שבספארי ברמת גן לא יעבדו וטרינרים 24 שעות ביממה? לא ייתכן שבעלי חיים, שהם יותר חסרי אונים מילדים, לא יקבלו טיפול הולם. היו פה זלזול ומחדל שמחייבים חקירה של המקרה לעומק. אסור שמקום כזה יפעל. מאז המקרה אני לא יכולה לישון בלילות. כואב לי על בעלי החיים שנמצאים במקום", זועמת כהן.
היא לא היחידה שזועמת. אחרי שפרסמה פוסט המגולל את פרטי המקרה הקשה לו הייתה עדה בדף הפייסבוק שלה, הפוסט זכה לשיתופים ותגובות רבות. הגולשים ברובם מתחו ביקורת קשה על התנהלות המקום ואופי הטיפול בבעלי החיים.
לפני כמעט ארבע שנים נשמעו כבר תלונות חריפות על התנהלות רשלנית ותנאי המחייה של החיות. תגובת "חי כיף" בזמנו הייתה כי בשנים האחרונות הם פועלים לשיפור התנאים וביצוע תיקונים במקום.
בעמותת "תנו לחיות לחיות" דורשים לבדוק את המקרה ולהסיק מסקנות בהקדם. גורמים בעיריית ראשון לציון הודו שכבר תקופה ארוכה אינם מרוצים ממה שמתרחש ב"חי כיף" ובכוונתם לערוך רה ארגון במקום ולהשקיע עשרה מיליון שקל כדי לתת לבעלי החיים את הטיפול הטוב ביותר.
מה"חי כיף" נמסר בתגובה: "מדובר במקרה מצער וכואב, שתוצאתו לא נגרמה בשל התנהלות לקויה של צוות החי-כיף. ההיפך הוא הנכון, הווטרינר והצוות עשו כל שביכולתם להעניק לזברה את הטיפול הטוב ביותר. בניגוד לנטען, הצוות זיהה את תחילתה של ההמלטה כבר בשעה 9:30 בבוקר ועדכן את הווטרינר. הווטרינר עקב אחר התפתחות ההמלטה, מתוך תקווה שהיא תתקדם באופן תקין וטבעי. מאחר וההמלטה לא התקדמה, החל הווטרינר לטפל בזברה באופן יזום ומסור במשך שעות ארוכות, אל תוך שעות החשכה. מצבה הרפואי של הזברה לא אפשר את פינויה לבי"ח באופן מיידי, ולכן, תוך התייעצות טלפונית עם ווטרינרים נוספים וביניהם גם מבית החולים הווטרינרי, הוחלט להמתין עד אשר ההעברה לא תסכן את חייה. יצוין כי הוולד נפטר ברחם כך שמאמצי ההצלה התרכזו באמא."