"אף אחד לא היה מוכן לעזור. עמדתי שם כשהמוני אנשים צילמו, שרו וצחקו בזמן שחברים שלי ואחרים גססו": יומיים אחרי אסון ליל כל הקדושים ברובע איטוון בבירת קוריאה הדרומית, רשויות סיאול מדווחות שמניין הקורבנות עומד על 154 לפחות – רובם בני נוער וסטודנטים בשנות ה-20 לחייהם.
גורמים המעורים בפרטי האסון אישרו שבין ההרוגים היו לפחות 26 אזרחים זרים מרחבי העולם – כולל גרייס ראשד, תושבת העיר סידני, אוסטרליה. בת ה-23 עבדה בסיאול בתור מתאמת של חברת הפקות והגיעה עם חבריה לאזור כדי לחגוג את ליל כל הקדושים. נייתן טברניטי, אחד מחבריה של ראשד, התייחס לרגעי האימה באיטוון בשיחה עם כתבים מקומיים וציין שהוא "היה שם כשגרייס אמרה שהיא לא מסוגלת לנשום".
"הייתי שם וניסיתי למשוך אנשים החוצה", סיפר נייתן. "לא היו שם מספיק שוטרים ואף אחד לא עשה דבר כדי למנוע מההמון להפסיק להתקדם אל עבר אלו שנמחצו". בהמשך, הוא זעם על אנשים שטענו שהאסון נגרם בגלל משיכורים ומתפרעים, והוסיף שאנשים נהרגו כתוצאה מתכנון לקוי של המארגנים.
סטודנטית נוספת שנהרגה באסון הייתה אן גייסקי, בת ה-20 מקנטאקי, שהתגוררה בסיאול בזמן שהשלימה את לימודי הסיעוד שלה. דן גייסקי, אביה, שוחח עם רשת NBC ואמר שכל המשפחה "הרוסה ושבורת לב" בעקבות האובדן של אן. "היא הייתה קרן אור הילדה הזאת", אמר. "כולם אהבו אותה".
טומיקאווה מיי, בת 26 מיפן, נספתה גם היא באסון. היא התגוררה בסיאול בזמן שלמדה את השפה הקוריאנית. אתר NHK דיווח שאביה התקשר אליה אינספור פעמים אחרי ששמע על האסון בחדשות, אך לא הייתה תשובה. לבסוף, אחד השוטרים שהיה בזירה ענה לשיחה ודיווח לו שבתו נפצעה באורך אנוש. יממה לאחר מכן, גורמים מהקונסוליה היפנית בקוריאה הדרומית יצרו איתו קשר כדי לבשר לו שבתו הלכה לעולמה.
"עלינו להתפלל למען עילוי נשמתם"
סיבת האסון טרם התבררה, אך גורמים משירותי ההצלה בסיאול העידו שהמוני אנשים עשו את דרכם בדרך צרה מאוד במורד הרחוב. עדי ראייה סיפרו שאנשים סבלו מפציעות קשות בזמן התקרית, והעידו כיצד הקורבנות דיממו מפיהם בזמן שביצעו בהם פעולות החייאה. בעקבות האסון, רשויות הבירה ביטלו את יתר אירועי החג בסיאול – כולל מספר הופעות של להקות K-Pop מקומיות.
האן דאק-סו, ראש הממשלה של קוריאה הדרומית, התייחס לתקרית והודיע כי הוא ידאג לכך שרשויות החוק יחקרו אותה ביסודיות. יון סאק-יאול, נשיא המדינה, ביקר בזירה אתמול ואמר: "זו טרגדיה איומה. טרגדיה ואסון שלא היה צריך לקרות בלב סיאול". בינתיים, תושבי האזור הקימו אתר זיכרון מחוץ לתחנת הרכבת התחתית ברובע איטוון.
כתבים מקומיים שוחחו עם אחד התושבים שהגיע לאתר כדי להניח צלב עץ. "זה לא משנה איך הם מתו או למה הם מתו", סיפר. "הילדים המסכנים האלה. כולם היו בגיל של הנכדים שלי. כולם מתו. מה עוד אפשר לומר? עלינו להתפלל למען עילוי נשמתם ולקוות שהם ינוחו על משכבם בשלום".