גבר שלא הצליח ללכת ולדבר במשך שמונה שנים התעורר לאחר שנטל כדור שינה, כך גילו מדענים בהולנד.
הגבר, בן 37 שכונה ריצ'ארד בכתב העת הרפואי "קורטקס", בו פורסם המאמר, שב להכרה מלאה, זיהה את משפחתו וביקש לדבר עם אביו - וכל זאת לאחר שהרופאים נתנו לו תרופה פשוטה לשינה. בהמשך הוא גם הצליח לקום מהכיסא הגלגלים שלו ולחזור ללכת.
ריצ'ארד אושפז בסוף שנות העשרים לחייו בגלל מחסור חמור בחמצן, לאחר שנחנק מחתיכת בשר. האירוע הותיר אותו עם נזק מוחי חמור ובלי יכולת לדבר, לאכול או לזוז - רק לפקוח את עיניו. משפחתו של ריצ'ארד הסכימה שהרופאים ייתנו לו את כדור השינה זולפידם (Zolpidem) בכמות של 10 מ"ג, לאחר שנאמר להם שזה המעט שאפשר לעשות בשבילו. למרבה ההפתעה, לאחר 20 דקות ביקש ריצ'ארד מהאחות שלו לאכול.
הדוקטורנט ויליאמין ואן ארפ מאוניברסיטת ראדבוד ניימכן בהולנד, אמר: "ברור שריצ'ארד ראה ושמע אותנו, אך בגלל הפגיעה במוחו, הוא בקושי הצליח להגיב אלינו. מכיוון שמצבו נראה חסר תקנה, המשפחה ואני החלטנו לתת לריצ'ארד את התרופה. כנגד כל הציפיות, היו לזולפידם השפעות מדהימות".
לדבריו, "לאחר שלקח את כדור השינה, ריצ'ארד החל לדבר, רצה להתקשר לאביו והחל להכיר שוב את אחיו. בעזרת מעט עזרה, הוא קם מכיסא הגלגלים שלו והלך מרחקים קצרים".
סריקות מוח העלו כי לאחר המקרה, חלקים במוחו של ריצ'ארד פשוט כבו מכיוון שהיו עמוסים בפעילות חושית, המכונה רעש. גלולת השינה השתיקה למעשה את פעילות המוח הבלתי רצויה, ואפשרה לריצ'ארד להחזיר את דיבורו ותנועתו – עד שהשפעות התרופה פגו שעתיים לאחר מכן.
ד"ר היסי ארנט מבית החולים האוניברסיטאי באמסטרדם הסביר: "סריקות המוח של ריצ'ארד מראות על פעילות יתר בחלקים מסוימים של המוח. פעילות יתר זו גורמת לרעש ואיכשהו מכבה את הפעילות המוחית ה'טובה'. גילינו כי מתן תרופת שינה יכולה לדכא את פעילות היתר של המוח, ולאפשר דיבור ותנועה".
יחד עם זאת, ציין הרופא כי "חלונות הזמן שבהם הצליח המטופל לדבר ולנוע הפכו קצרים יותר ויותר, ויכולותיו לנוע ולדבר בחלונות הזמן האלו פחתו. השימוש במינונים מרובים של זולפידם במהלך יום אחד לא הראה אף שיפור במצבו הקליני, אך לעיתים גרם להרגעה".
החוקרים בוחנים כעת פתרון מתמשך שיכול לעזור לחולים עם פגיעה מוחית כמו של ריצ'ארד להישאר בהכרה ותפקוד מלאים.