לא חסרות תאוריות קונספירציה בנוגע להיווצרותו של וירוס הקורונה, ממזימה של הסינים, דרך מעורבותו של ביל גייטס כביכול, ועד השפעות שליליות של רשת ה-5G וטענות שהכל במטרה להפיץ חיסון שיכיל מיקרו-שבבים מתוצרת האילומינטי. אבל לפי תאוריה אחת מקורית במיוחד, מדובר בקונספירציה של הוליווד שחזתה מראש את התפרצות הווירוס כבר בשנת 2011.
לפי התאוריה, בסרט הראשון של ״קפטן אמריקה״ שיצא בשנת 2011, ניתן למצוא עדויות ויזואליות לכך שווירוס הקורונה כבר היה בתהליכי ייצור: בסצנה האחרונה בסרט, בה סטיב רוג׳ר מתעורר בשנות האלפיים ויוצא לטיימס סקוור, ניתן לראות שהמודעה שמוצגת מאחוריו בצד שמאל היא לבירה קורונה, בעוד המודעה שבצד ימין מכילה תמונה של מה שנראה באופן חשוד למדי כמו וירוס הקורונה בכבודו ובעצמו.
A friend who’s fully into the covid conspiracies sent me this post that says Captain America predicted the coronavirus outbreak in 2011, and while its obviously bs, I started fixating on that circled image on the right. pic.twitter.com/N4XywDTZEx
— William Mullally (@whmullally) June 11, 2020
אז מה בדיוק קורה כאן? ובכן, מבקר הקולנוע וויליאם מולאלי יצא לחקור את העניין ולבדוק מהי בדיוק המודעה שנראית כמו הקורונה. הוא הצליח להגדיל את התמונה, לגלות מתי בדיוק צולם הסרט ולבדוק כרזות של סרטים, ספרים ומחזות זמר שעלו באותה התקופה, כדי לבדוק האם מדובר בפוסטר שלהם, אך לשווא.
At first I thought it reminded me of a YA novel cover design from that era. I went through all the main ones until I remembered the Divergent cover had the same color scheme, but not quite the same design. Close, but no cigar pic.twitter.com/XHYgyrOyM1
— William Mullally (@whmullally) June 11, 2020
I figured out the filming date of the scene—23 April 2011. pic.twitter.com/BdkpgGykiv
— William Mullally (@whmullally) June 11, 2020
בצעד נואש הוא החל לצפות בסרטוני יוטיוב של תיירים שביקרו במקום באותה התקופה, ולהשוות אותם עם סרטוני גוגל סטריו וויו ותמונות במנועי החיפוש. באחד מהן הוא זיהה פרסומת למשהו שנראה מוכר, ולבסוף הצליח לעלות על הכרזה שככל הנראה הופיעה בטיימס סקוור בזמן צילומי הסרט ועל כן נכנסה לשוט: מדובר בפרסומת למקרוני של פסטה ברילה.
I started watching random YouTube videos and looking for images from April 2011 in Times Square. No clear view of the poster. Wes started scouring Bing and google street view. pic.twitter.com/wyPExDL1QB
— William Mullally (@whmullally) June 11, 2020
It’s spaghetti. pic.twitter.com/IqeTZrK5jz
— William Mullally (@whmullally) June 11, 2020
המחקר המעמיק של מולאלי שהוא פרסם בטוויטר, זיכה אותו ביותר מ-70 אלף לייקים ו-30 אלף ציוצים מחדש, תוך כדי אזכור שמו בשלל אייטמים שעסקו בנושא. אין ספק שהתחקיר משתלם.