יוטיובר המכנה את עצמו "נורמה" (Norme) ידוע בסרטונים שבו הוא בוחן את היכולות שלו עד לקצה – למשל איך ירגיש אם יישאר ער במשך 12 ימים. לאחרונה הוא החליט לנעול את עצמו בתוך מחסן קטן וחשוך, שבו אין שום דבר מלבד מזרון, כדי לבדוק אם יוכל לשמור על השפיות שלו ולשרוד חודש שלם של בידוד. כדי לאתגר את עצמו יותר הוא תכנן לבלות את כל הזמן הזה בחושך מוחלט.

"נורמה" התקין מצלמה על תקרת המחסן שמאפשרת לעוקבים שלו לצפות בו 24 שעות ביממה. כמו כן, הוא ניסה להרוויח כסף וביקש מהצופים לשלם לו תמורת אתגרים שונים. לדוגמא: חמישה דולרים עבור עמידת ידיים, 20 דולר תמורת זה שהוא ילבש חליפת "משוגעים" ו-50 דולר עבור שעה שבה ישים על פיו נייר דבק.

לקח ליוטיובר קצת יותר מ-4 ימים – או כ-100 שעות ליתר דיוק – עד שהוא התחיל להציג שינוי מובהק בהתנהגות שלו. הוא החל להשתולל, לדבר על "חייזרים אינטרגלקטיים", להשמיע קולות "שטניים" ולעמוד במשך שעות כשמצחו צמוד אל הקיר. "הוא צריך עזרה", כתב אחד הצופים בצ'אט אחרי 133 שעות. אחר הוסיף: "תפסיק כבר לענות את עצמך בשביל צפיות ביוטיוב".

יש לציין שבידוד עלול בהחלט לגרום לבעיות בריאותיות ונפשיות. יש שיאמרו שבידוד ממושך אפילו גובל בעינוי. הסיבה לכך היא שבני אדם הם יצורים חברתיים וזקוקים לגירוי ואינטראקציה כדי לשגשג. עונש הבידוד נפוץ בבתי כלא ברחבי העולם, כאשר בארה"ב אסירים יכולים להיות במצב הזה למשך 22.5 שעות ויותר. למעשה, על פי דוח משנת 2023, בכל יום נתון יש יותר מ-122 אלף אסירים בתאי בידוד בבתי כלא בארצות הברית.

מחקרים הראו שבידוד יכול לעורר או להגביר תסמיני חרדה, דיכאון, פרנויה, פאניקה, הזיות, פסיכוזה, כאבי ראש כרוניים, אובדן ראייה, הפרעות שינה, ירידה במשקל, עייפות ועוד. השפעות אלו יכולות להסביר חלק מההתנהגויות של "נורמה". עם זאת, חלק מהצופים סקפטיים לגבי אמינותו של היוטיובר וחושבים שמדובר בהצגה.

"תנו לו אוסקר על כך שהוא השתגע", הגיב אחד הגולשים. כמו כן, חלקם העירו שהניסוי לא מראה בצורה מושלמת תנאי בידוד אמיתיים כיוון ש"נורמה" יצא מהחדר מדי פעם, כנראה כדי לאכול או ללכת לשירותים. בנוסף, הוא מקבל הודעות טקסט מהצופים שלו דרך רמקול – כך שהוא כן מתקשר באופן עקרוני.

אסירים אינם רשאים לעזוב את התאים שלהם בבידוד אמיתי. הם אוכלים, ישנים והולכים לשירותים באותו החדר. כלומר, אין להם שום גישה אל העולם החיצון, בניגוד ל"נורמה". למרות זאת, עושה רושם שעדיין קשה לו להתמודד עם האתגר. ככה או ככה, הבידוד נמשך.