בזמן שכדור הארץ מתבזבז למוות, ובהתרסה נגד התעשיינים שעושים הכול כדי להמשיך לנצל בני אדם ומשאבי טבע כדי למקסם רווחים, אנשים רבים עדיין מציעים מדי שנה המון רעיונות מעולים לצמצום הזיהום ולשיפור איכות הסביבה ואיכות החיים.
חלק נרחב מהמאמצים של אותם ירוקים אמיצים מופנים למלחמה בערפיח ובזיהום המכוניות בתוך הערים. אחת ההמצאות האלה היא הביו-מנורה (Biolamp) שתכנן המעצב ההונגרי, פיטר הורבאת, ועובדת בצורה די פשוטה.
היא מכילה תא עם מים ואצות אליו נשאב האוויר מסביבת המנורה. האצות זוללות את הפחמן הדו-חמצני שבאוויר עד לשלב שהן רוויות לחלוטין בגז המזהם ואז הופכות לביומסה. הביומסה נדחפת דרך צינורות שעוברות מעמוד המנורה למתקן סינון תת-קרקעי קרוב, המרכז ביומסה מכמה מנורות, ואז פשוט ממלאים מחדש את התא שבמנורה במים ואצות.
התהליך חוזר על עצמו אינספור פעמים, מטהר את האוויר העירוני ומספק חומר גלם איתו ניתן לתדלק כלי רכב. מה שמייחד את מנורות הרחוב הללו היא היכולת שלהם לא רק לצמצם את הזיהום אלא גם למחזר אותו לאנרגיה שימושית ונקייה ולתדלק איתו מכוניות ירוקות שינועו בעזרת ביומסה (דלק ביולוגי לא מאובן).
את תחנות הדלק הפוסילי המסורתיות יחליפו תחנות ביומסה הממוקמות סמוך למתקן הסינון וכך מכוניות ירוקות המונעות על ידי ביומסה יפחיתו את פליטת הגזים המסוכנים לאטמוספירה וינועו בעזרת הזיהום שמייצרות המכוניות האחרות.
כבר היום יש מנועים המסוגלים לפעול על דלק ירוק חלופי ולמרות שהמכונית החשמלית תופסת תאוצה, נראה ששימוש בביומסה יהיה אפילו יעיל יותר ויגרוף תמיכה רבה יותר בציבור מאחר והוא פותר בעיה מקומית.