מדענים בארה"ב החלו לשבט פרים, מתאים של פרים מתים, כדי להגביר את ייצור המזון במדינה. הסיבה שמשתמשים בפגרים, לדברי החוואים, היא שרק בסוף חייו של הפר ניתן להעריך אם הבשר שלו היה איכותי מספיק וכך ליצור עגל איכותי. החוואים בודקים את איכות הבשר, הפרודקטיביות של הפר ומשבטים רק פרים שהאריכו ימים. המטרה היא ליצור פרי הרבעה איכותיים להגברת האיכות של העדרים ולהגביר את תפוקת החלב. בנוסף, מתכננים החוואים לבצע את אותו הדבר גם עם חזירים.
הטרנד התעשייתי תופס כרגע רק בארה"ב ולא רק שהחוואים האירופים לא משבטים פרים, יש כמה חברי פרלמנט אירופי שמנסים לאסור את זה בחוק. לדברי סקוט סימפלוט, ראש החברה המובילה בארה"ב לשיבוט בעלי חיים, אם החוואים האירופים לא ימהרו לאמץ את השיטה ויתחילו לשבט, הם יפגרו מאחורי כל העולם.
הפרים המשובטים מרביעים פרות טבעיות (בינתיים, אם תשאלו אותי) ובתקופה זו המחקר ממשיך תוך בחינת הבשר של צאצאיהם. "הכוח המניע מאחורי הפרויקט", אומר סימפלוט, "הוא הרצון להעלות את רמת הסטייק באמריקה. אנחנו מוצאים את החיה שיצרה את הסטייק הכי גדול ומשחזרים את זה".
אבל הרעיון הזה לא לטעמם של כולם ומקומות רבים בארה"ב אוסרים למכור בשר מצאצאי הפרים המשוכפלים. מרגרט ויטנברג, בכירה באחת מחברות המזון המובילות במדינה, אמרה כי "הרבה לקוחות לא יודעים שמשם מגיע הבשר שלהם בחלק מהמקרים. אתה לא שומע על זה בתקשורת וכאשר אתה מספר לאנשים הם מסתכלים עליך ואומרים 'אתה צוחק!'".
חוואות המשובטים רק בימיה הראשונים בארה"ב וכיום יש רק כאלף פרים משובטים לעומת מאה מיליון פרות הכלואות בחוות ברחבי ארה"ב. חברת השיבוט גובה 17 אלף דולר לשיבוט פר וכדי לקנות אחד תיאלצו להיפרד מ-4,000 דולר. לכן, כדי שזה ישתלם לחברה ולחוואי, הטכנולוגיה צריכה להיות מספיק מפותחת ולספק את הפרים המשובחים ביותר. מומחים טוענים שעם הזמן, הטכנולוגיה תשתפר והמחיר יירד. לעת עתה, התהליך ניסיוני וחוואים רבים עדיין לא בטוחים אם זה משתלם יותר.
לפני שנתיים, מנהל המזון האמריקני (FDA) קבע שבשר וחלב מצאצאי פרים משובטים בטוחים לצריכה ומאז נכנסו המוצרים האלה לסל המזון. בעלי האינטרסים אומרים שבעתיד הקרוב חקלאות משובטת תהפוך לנורמה, לא רק בארה"ב אלא בעולם כולו.
בעיני זו הדרדרות מוסרית נוספת ועוד דוגמה לאיך בני האדם הופכים את שאר היצורים על כדור הארץ למוצרי צריכה, מבלי להתחשב בעובדה שמדובר ביצורים חיים. העובדה שמדובר בשיבוט לא אומרת שהוא לא יצור המסוגל לסבול ולכאוב.