במחשבה ראשונה זה נשמע נחמד – נאכל פסטה וסלט, ונשתכר, כמה פשוט וזול. במחשבה שנייה, לקום עם הנג-אובר מארוחת הערב של אתמול כשבסך-הכל שתיתם מים ואכלתם עוף, ואז לאכול קורנפלס ולהשתכר שוב, זה לא כל-כך נעים.
הכירו את מת'יו הוג, 34, הסובל ממחלה נדירה (auto-brewery syndrome) בה בכל פעם שהוא אוכל מזונות מעמילן או סוכר, גופו ממיר את המזון לאלכוהול, המשתחרר לתוך זרם הדם שלו. האלכוהול כל כך חזק שהוא בסופו של דבר שיכור בלי לגעת במשקה אחד. "אם אני אוכל מנה של אורז אני סובל מהנגאובר כאילו שתיתי שלושה בקבוקי יין אדום בלילה לפני".
הוא סובל מהמחלה מאז היה בבית ספר יסודי. ביקורים רבים אצל מומחים והוצאות של כ-80,000 דולר, עד שהגיעו אל ד"ר קית' איטון בלונדון שאבחן את המחלה. הוא גילה רמות גבוהות של אתנול בדמו של מת'יו, מה שהצביע על צמיחת יתר של שמרים במעי הדק, הם שממירים את הארוחות שלו לאלכוהול.
המחלה הנדירה גרמה למת'יו לנשור מהלימודים מכיוון שהיה שיכור או סבל מהנגאובר, "הסתכלתי על משוואות בשיעורי המדע האהובים עליי וידעתי שלא צריכה להיות לי שום בעיה להבין ולפתור אותן, אבל הן נראו לי כמו ג'יבריש". פעמים רבות הוא מרותק למיטה, ולכן מתקשה לעבוד ולכלכל את עצמו.
מת'יו חי עם זוגתו מנדי בת ה-26, המעידה כי קשה לנהל זוגיות ביחד עם המחלה של מת'יו, אך היא לא מתכוונת לוותר "ראיתי זוגות שיש להם זוגיות 'נורמלית', ואכן הרגשתי קנאה", מספרת מנדי, "אבל זה גרם לי להלחם למען מת'יו, ולגרום לו להבין שהמחלה לא צריכה להכתיב את האושר שלו בעתיד".
הדיאטה של מת'יו כוללת מאכלים מאוד בסיסיים, כמו בשר, ירקות ואגוזים למיניהם. הוא עדיין סובל מתסמינים כרוניים, כולל עייפות, כאבים, וחוסר סובלנות, רק לעיתים נדירות מופיעים הסימפטומים של הנגאובר חמור. מת'יו מסכם: "אני מקווה שהסיפור שלי יעזור לאנשים להכיר במחלה, ולזהות אותה בעצמם או אצל יקיריהם, וידעו לבקש עזרה וייעוץ בהקדם האפשרי".
(מקור)