רוב האנשים מדברים עם עצמם לפחות פעם ביום, ורבים מנהלים שיחות נפש והתייעצויות על בסיס של כמה שעות, אבל מה המטרה של הפעולה הלא רציונלית לכאורה? מחקרים קודמים הציעו שהשיחה מתחילה בילדות והיא משמשת כאמצעי הדרכה עצמי. כלומר, ילדים מדברים לעצמם בעת שריכת השרוכים ומתארים כל פעולה שהם מבצעים כדי להישאר ממוקדים. (מקור)
"אחד היתרונות של לדבר עם עצמך הוא שלפחות מישהו מקשיב", אמר פעם העיתונאי פרנקלין פ. ג'ונס ויכול להיות שהוא צדק יותר ממה שהוא תיאר. האם הדיבור יכול לסייע גם למבוגרים לבצע מטלות ביעילות רבה יותר? לדברי מחקר שפורסם לאחרונה בכתב עת פסיכולוגי - כן.
גארי לופיין מאוניברסיטת וויסקונסין ודניאל סווינגלי מאוניברסיטת פנסילבניה (ארה"ב) ערכו סדרה של ניסויים כדי לגלות האם דיבור עצמי יכול לעזור לחפש חפצים מסוימים. המחקרים שאבו השראה מהמנהג של אנשים למלמל לעצמם כשהם מחפשים משהו בארונות בבית, ברכב או אפילו קובץ בתיקיות במחשב.
בניסוי הראשון הוצגו למשתתפים 20 תמונות של חפצים שונים והם התבקשו למצוא חפץ מסוים. בניסוי השני הם התבקשו לערוך שופינג וירטואלי בין תמונות של מוצרים, שניתן למצוא בכל מרכול, ומכל הניסויים עלה כי יש יתרון בהכרזה על שם הפריט אותו מחפשים. אז בפעם הבאה שאתם לא מוצאים את הנייד, נסו לקרוא בשמו לפני שאתם מחייגים לעצמכם.