אנשים רבים נשארים במקומות העבודה שלהם למרות שהם סובלים - הם מונעים מנאמנות לחברה, לקולגות או לבוס; מסונוורים מהבטחות על קידום, נאחזים במונחים כמו ותק וזיכרון ארגוני ומבטיחים לעצמם שמחר הם לא יגיעו הביתה סחוטים, מפורקים, שבורים, ממורמרים ותשושים. (מקור)
אבל לפי מחקר חדש, שניתח 260 עובדים בתעשיות שונות (טכנולוגיה, תעשייה כבדה, חקלאות ושירותים), ההיאחזות הזו מזיקה לבריאות שלכם ושל המעביד שמחזיק אתכם מבואסים. עובדים הצוברים משקעים נגד מקום עבודתם נשחקים מהר יותר ופורשים במקרים רבים ללא הזהרה מוקדמת.
העובדים הסחוטים, נפשית ופיזית, נשארים במקרים רבים בגלל שהם מאמינים שאף הזדמנות לא מחכה להם בחוץ (לא רחוק כל כך מהמציאות הישראלית היום -א.ד.), מסבירה אלכסנדרה פנאקיו מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת קונקורדיה בקנדה, אבל מעבר לייאוש הטוטאלי יש מה לעשות.
החוקרים מציעים לחברות לשים דגש על טיפוח העובדים בתוך הארגון ולערוך הכשרות מקצועיות שיגרמו לעובד לחוש שהוא מתפתח; בנוסף החוקרים ממליצים לשנות תפקידים בתוך הארגון ולעודד גיוון. החוקרים מזהירים מפני מצב של ניכור, כשהעובד סחוט לחלוטין, שיכול להוביל להתנהגות שתזיק לחברה.
הגיל הממוצע של העובדים שהשתתפו במחקר הוא 34 ושליש מהם היו בתפקידי הנהלה; מחצית מהנבדקים עובדים במגזר הציבורי. "נראה שהישארות בתפקיד על בסיס נאמנות ולא על בסיס רצון או קשר רגשי לארגון הוא מצב בלתי נסבל לאורך זמן", מסכמת פנאקיו. עכשיו קחו כמה דקות לחשוב איפה אתם בכל העסק הזה.