איש מחזיק מוח (צילום: Thinkstock)
חלק חשוב בתזונה | צילום: Thinkstock

בתרבויות רבות בעולם נחשב המוח למנה יוקרתית, ולפי מחקר חדש יש לזה סיבה טובה. עצמות שנחשפו באתר ארכיאולוגי בדרום קנג'רה שבקניה (אפריקה), מעידות כי חלק חשוב בתזונה של אבותינו היה מוח.

בראש המחקר עומד האנתרופולוג, ג'וזף פרארו מאוניברסיטת ביילור בטקסס, שיחד עם עמיתיו מצא באתר אלפי עצמות של בעלי חיים, שנשתמרו בשכבות העפר. בזכותן הוא הצליח להסיק שהומו-ארקטוס ("האדם הזקוף" - מין נכחד של אדם) צד חיות קטנות ואכל פגרים שהותירו אחריהם טורפים.

כדי לאזן את התפריט שלו, נזקק האדם הקדמון למזון עתיר שומנים שנמצא בבשר צבאים ובמוח של אנטילופות. הדבר סיפק לו אנרגיה רבה יותר שאפשר לו חוסן גופני ויכולת תנועה רבה יותר.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

את ההוכחות לכך, קיבלו החוקרים, בין היתר, מסימני הגרירה שהופיעו על העצמות, הוכחה לכך שהקדמונים גררו את החיות הקטנות בחזרה למקום מושבם לאחר שצדו אותן. בנוסף, לפי פרארו, ההתגלו כמויות גדולות ולא מוסברות של גולגולות בעלי חיים גדולים עם שקעים ושברים שנוצרו על ידי פטישים ואבנים במטרה להגיע לרקמות הרכות בפנים.

בני אדם קדמונים אהבו במיוחד לאכול מוחות
גולגולת מנוקבת של אנטילופה, כפי שנמצאה באתר החפירות

(מקור)