נורות לד (LED) מאוד פופולריות בקרב חובבי איכות סביבה מפני שהן צורכות פחות חשמל מנורות ליבון רגילות, וחיות יותר זמן. אבל למרות תרומתם בצמצום צריכת האנרגיה, לדברי חוקרים מאוניברסיטת קליפוניה, הן מפיצות (טודיי) רעלים כמו עופרת, ניקל ונחושת רעילה.
החוקרים בדקו את ההרכב הכימיקלי של כמה מוצרים פופולריים כמו נורות עץ חג מולד, תמרורים ונורות של כלי רכב. באורות אדומים נמצאו רמות גבוהות מאוד של עופרת ובלבנים רמות גבוהות של ניקל.
החלק הכי גרוע הוא שבכל הנורות, וברכיבים סביבן, נמצאו שאריות של סגסוגות של ארסן ונחושת ומתכות רעילות נוספות שנקשרו בעבר לסרטן, נזק נוירולוגי, מחלות כליות, לחץ דם גבוה ופריחות בעור.
חשוב להדגיש ששבירת נורה אחת ושאיפת האדים הרעילים לא בהכרח תגרום לסרטן, אבל חשיפה ממושכת לחומרים הללו יכולה להטות את הכף מאחר וכל אחד מגיב בצורה שונה לחומרים מסרטנים.
המחקר הראה שגם בייצור, גם בשימוש וגם לאחר שזורקים את המוצר לפח, נורות לד מהוות סכנה בריאותית. למי שנמצא בסכנה לחשיפה גבוהה (פועלים, מוסכניקים, חוקרי תאונות וכו'), המחקר ממליץ לנקות נורות לד שבורות עם כפפות ומסיכה, ולהתייחס לזה כאל פסולת מסוכנת.
כיום נורות לד אינן נחשבות למסוכנות ונזרקות לפח כמו פסולת רגילה. כך החומרים הרעילים מטפטפים במטמנות לקרקע ומחלחלים למי התהום. במקום לראות רק את הצד החסכוני שבהן, חייבים להתמודד גם עם הסכנות, גם אם זה יפגע במוניטין שלהן ויקטין את המכירות.