המירוץ לשיבוט ממותה צמרירית חיה בעיצומו וגילוי חדש בערבות סיביר הקפואות עשוי להזניק את הפרויקט קדימה. ממצאים קפואים אחרונים שהתגלו עשויים להכיל תאים חיים, מה שמקרב את המדענים להשבתה לחיים של החיה המרשימה שנכחדה לפני כ-10,000 שנה.

ממותה צמרירית (צילום: Krafft Angerer, GettyImages IL)
מה היא תעשה בחום הזה?! | צילום: Krafft Angerer, GettyImages IL

המדענים מאוניברסיטת יקוצק בסיביר סיפרו שצוות בינלאומי של חוקרים גילה שיער ממותה, רקמות רכות ומח עצם בעומק של כמאה מטרים מתחת לאדמה הקפואהבמחוז הצפוני של פרובינציית יקוטיה.

לדברי ראש המשלחת, סמיון גריגורייב, המדענים הקוריאניים שהצטרפו למשלחת קיוו למצוא תאים חיים אחרי שמשלחות קודמות גילו עצמות בלבד. בסוף שנה שעברה הכריזו המדענים כי יצליחו לשבט ממותה תוך חמש שנים בעקבות גילוי עצם ירך קפואה שהשתמרה, יחד עם מח העצם בתוכה.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

בראש הפרויקט מהצד הדרום-קוריאני עומד החוקר השנוי במחלוקת וואנג וו-סוק שנכשל בעבר בשיבוט עוברי אדם. בעוד כמה חודשים תסתיים בדיקת הרקמות, לדברי גריגורייב, ואז ייקבע האם התאים אכן מתאימים לפרויקט "פארק היורה" המתוכנן. לדבריו, התשובה תתקבל עד סוף השנה לכל המוקדם.

ממותה צמרית (צילום: Ethan Miller, GettyImages IL)
עד היום החוקרים גילו רק עצמות | צילום: Ethan Miller, GettyImages IL

המדענים כבר פיענחו חלק גדול מהקוד הגנטי של הממותה הצמרירית, מכדורי שיער שהתגלו בקרח, ורבים האמינו שהחתיכה האחרונה שחסרה בפאזל היא רקמה חיה. אם החומר הגנטי שברשותם אכן יהיה מספיק, השלב הבא יהיה לשלב את החומר הגנטי יחד עם חומר גנטי של פיל, להשתיל את העוברים ברחם של פילה ולהחזיק אצבעות שהיא תלד ממותה.

המיזם הנוכחי גם זוכה לתמיכה של קרן "סואם" למחקר ביוטכנולוגי, שמימנה עבורו בעבר 17 שיבוטים של כלב מסוג מסטיף טיבטי בדרום קוריאה. אבל מעבר להישג ההיסטורי, מי שיצליח לשבט ממותה יזכה בפרס "פארק היורה" שמוצע על ידי עמותת פרס אקס.

(מקור)