כפפה מרפאת (צילום: Deniz Karasahin)
גבס בהדפסה תלת-מימדית | צילום: Deniz Karasahin

לכל מי שלא בקיא בשברים או ברפואה כללית, נספר לכם שטיפול באמצעות אולטרסאונד יכול לעזור לאחות עצם שבורה. הבעיה היא שטיפול רגיל, כאשר האיבר השבור מכוסה גבס, מונע את האפשרות להשתמש באולטרסאונד. לכן ממשיכים להלביש על הפציעה את הגבס המסורתי והמוכר, ומתקשים להשתמש בקדמה בעניין הזה. 

כאן נכנס הגבס המיוחד שאתם רואים בתמונה. גבס בהדפסה תלת מימדית (או בלועזית: 3D printed cast), אותו ניתן להדפיס בגודל מותאם המאפשר לרופאים למקם גנרטור המפעיל פולסים על-קוליים בדיוק מעל השבר, ובטיפולים יום-יומיים לרפא את העצם בפוטנציאל של 40 אחוז עד 80 אחוז מהר יותר מטיפול רגיל. הגבס נמצא בשלבי פיתוח, ובעתיד יוכל לשמש כל יד שבורה.

כפפה מרפאת (צילום: Deniz Karasahin)
גם גיבורי-על שוברים את היד מדי פעם | צילום: Deniz Karasahin

אז כן, הדפסה תלת-מימדית נכנסה לעולם הרפואה, והצליחה במהירות לחדור אל המיינסטרים של שיטות הטיפול. מגולגלות ועד שיניים, היכולת להדפיס במהירות חלק גוף חדש היא מרשימה, ובנוסף חוסכת זמן ועלות. ריפוי מהיר יותר וטוב יותר של פציעות, כמו הדפס תלת מימדי של גבס – זה חידוש!

גבס הניתן להסרה, שטיפה, ומאוורר בחורים לאורכו, ישים סוף לגבס הישן, המגרד והמסריח. אז כל המגושמים שבכם, שנוהגים לשבור או לנקוע איזה איבר פה ושם – התפללו לכך שהגבס התלת מימדי יעבור את כל הבחינות הדרושות ויהווה אפשרות טיפול אמיתית בקרוב.

כפפה מרפאת (צילום: Deniz Karasahin)
ריפוי מהיר יותר ונוח יותר | צילום: Deniz Karasahin

(מקור)