
כריסטינה אגאפקיס היא ביולוגית וסיסל תולאס היא מומחית ריחות, ויחד הן הצליחו לעורר עניין בחודש האחרון עם תערוכה מיוחדת במינה. לאחר שחילצו חיידקים מהטבורים, רגליים, פה, בתי שחי ואפילו דמעות של אמנים, כותבים ומייצרי גבינות, הן ייצרו 11 גבינות "אנושיות".
הפרויקט נקראה "ייצור עצמי"(Selfmade) ומוצג במוזיאון בדבלין. התגובה הראשונית והלא מפתיעה של המבקרים ליצירה היא סלידה עזה ורתיעה –אבל היוצרות טוענות שאלו בדיוק סוג התגובות שרצו כדי לעורר דיון בנושא הסביבה בה אנחנו חיים.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
הטבחיות ההרפתקניות אומרות שהן מחפשות את השילוב התרבותי שבים בני אדם לחיידקים, והגבינות הן דוגמא טובה לאינטראקציה מסוג זה. "הגבינה היא דוגמה מצוינת למפגש של הטבע עם תרבות אנושית, וההשפעה ההדדית ביניהן", אומרת אחת התורמות לפרויקט. בכל מקרה, היינו ממליצים לא להגיע לתערוכה על בטן ריקה.


(מקור)
תגובות