בתיאום עם גל החום שיפקוד אותנו בסוף השבוע, הלילה (בין 27 ל-28 במרץ) ישראל עברה לשעון קיץ. בשעה 02:00 בלילה זזו מחוגי השעון שעה אחת קדימה. המעבר חזרה לשעון חורף יקרה ב-26 באוקטובר 2025.
שעון קיץ זה שעה קדימה או אחורה?
זִכרו את הכלל הזה: קיץ=קדימה, חורף=אחורה. כלומר, במעבר לשעון קיץ אנחנו מפסידים שעה, היות שהשעה תשתנה מ-02:00 לפנות בוקר לשעה 03:00 לפנות בוקר.
המעבר לשעון קיץ משפיעה על שעת כניסת השבת?
כן, וכדי לוודא את שעת כניסת השבת בעיר מגוריכם, היכנסו לעמוד זמני כניסת השבת
איך להעביר את הסמארטפון לשעון קיץ?
הסמארטפונים שלנו, אייפון ואנדרואיד, מתעדכנים בשנים האחרונות אוטומטית, ואין צורך לחשוש שתקומו בשעה הלא נכונה. אבל אם בכל זאת אתם רוצים לוודא שהמכשירים שלכם יעברו לשעון הקיץ, כך תוודאו זאת.
אייפון:
1. מהמסך הראשי, היכנסו ל"הגדרות" (Settings) ובחרו ב"כללי" (General):
2. לחצו על "תאריך ושעה" (Date & Time):
3. אם הסמארטפון שלכם יוצר אחרי 2013 – ודאו כי "כיוון אוטומטי" פעיל ותחתיו מופיע "ירושלים". אם לאחר הדלקת המתג לא מוצג "ירושלים" תחת "שעון מקומי" – כבו את המתג, היכנסו לאפשרות "שעון מקומי", התחילו להקליד "ירושלים" ובחרו את שם העיר בתוצאות החיפוש.
אנדרואיד
שימו לב: ייתכן שבמכשירכם מופיעים ניסוחים ועיצוב שונים מעט מאלה המוצגים כאן. בנוסף, כאן ניתן למצוא את המדריך הרשמי למשתמשי אנדרואיד.
1. היכנסו להגדרות (ממסך הבית או משורת ההתראות) ובחרו בניהול כללי (או הקלידו "שעה" בחיפוש):
2. בחרו "תאריך ושעה אוטומטיים":
3. ודאו כי "תאריך ושעה אוטומטיים" פועל. זהו. אפשר לישון בשקט.
למה מזיזים שעון בישראל?
המעבר לשעון קיץ בישראל נועד למקסם את השימוש בשעות האור הטבעיות, תוך צמצום צריכת האנרגיה ושיפור איכות החיים. הזזת השעון קדימה בשעה מאפשרת להאריך את שעות האור בשעות הערב, כך שאנשים מסיימים את יום עבודתם כשעדיין יש אור טבעי. כתוצאה מכך, פוחת הצורך בתאורה מלאכותית, מה שמוביל לחיסכון בצריכת החשמל.
מעבר לכך, הארכת שעות האור תורמת לעידוד פעילויות מחוץ לבית, כגון טיולים, ספורט, בילויים וקניות, דבר המשפיע גם על הכלכלה. מחקרים אף מצביעים על כך ששעות אור נוספות בערב עשויות להפחית את מספר תאונות הדרכים, שכן נהגים נחשפים לפחות נהיגה בתנאי חשיכה, מה שתורם לשיפור הראות ולנהיגה בטוחה יותר.
מה קורה בעולם?
נכון ל-2023, כ-34% ממדינות העולם משתמשות בשעון קיץ, כאשר מרבית המדינות הללו נמצאות באירופה ובארצות הברית. לעומת זאת, רוב המדינות באפריקה, אסיה וחלקים מדרום אמריקה אינן מבצעות את המעבר בין השעונים. למרות שהנהגת שעון קיץ היא נוהג מקובל בעולם המערבי, מפעם לפעם עולה הדיון לגבי ביטולו.
סקר שנערך בארצות הברית במרץ 2025 מצא כי רוב אזרחי המדינה היו מעדיפים לשמור על שעון אחיד לאורך כל השנה, ואף הנשיא הנכנס, דונלד טראמפ, רמז כי היה מעוניין לקדם זאת. גם בישראל מתנהלים דיונים בנוגע לביטול המעבר בין השעונים, אך בשלב זה לא צפוי כל שינוי במדיניות הקיימת.
תגובות