כשהקרוקודיל - הנחשב לסם המסוכן בעולם - מגיע לאזור חדש, יש לו נטייה להתפשט במהירות. בחודש האחרון התקבלו שני דיווחים ראשונים על שימוש בסם "קרוקודיל" בארה"ב ועוררו את הרשויות שפרסמו השבוע הודעה מיוחדת לעיתונות והזהירו מפני סכנות השימוש בו.

אין תמונה
עם חברות ובלי הרעלת אלכוהול (מתוך הפייסבוק של ילנה צ’רניקובה)

"ממה שראינו ברוסיה, הסם מאוד ממכר, ממש כמו הרואין, אבל הרבה יותר זול", אמר ד"ר פרנק לובקיו מנהל במרכז "באנר" לפיקוח על סמים ורעלים. "אתה מקבל הרבה יותר חומר תמורת אותו הסכום אבל הצרה הגדולה היא מה שהסם הזה עושה לעור של המשתמשים - הוא חורך ומרקיב את השומן ואת רקמת השריר".

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

ד"ר ארון סקולניק, חוקר במרכז, סיפר עוד כי הרשויות לוקחות את העניין ברצינות רבה. "אנחנו מאוד מודאגים מכך שהסם הגיע לכאן בכמויות לא קטנות. היינו שמחים לטעות אבל בדרך כלל כששומעים על מקרים כאלו, אז יש גם נוספים".

קרוקודיל הוא סם מסוכן ביותר המופק בקלות יחסית מערבוב של קודאין, הקיים בתרופות מרשם רבות, עם חומרים כימיים נפוצים כמו גז מצתים ויוד, ולכן הוא גם זול מאוד. הוא ממכר יותר מהרואין, זול יותר מתרופות מרשם ונותן היי הנחשב לחזק פי עשרה ממורפין.

אין תמונה
עם חברות ובלי הרעלת אלכוהול (מתוך הפייסבוק של ילנה צ’רניקובה)

השפעתו של הסם נמשכת כמחצית מהזמן של הסמים המסוכנים האחרים ובמרבית המקרים, עיבוד הקרוקודיל מותיר עקבות של חומרים רעילים ומתכות שונות, שמוזרקים על ידי המכורים לידיים, לרגליים ולצוואר.

שימוש בקרוקודיל עלול לגרום לנזק חמור לעורקים, לשרירים ולעצמות. בגלל שהוא מוזרק לגוף הוא בדרך כלל גורם לזיהומים חמורים בלב, במוח ובריאות. הוא עלול לגרום לנזק מוחי, כשל בתפקוד של איברים שונים ולעיתים גורם לריקבון תת-עורי.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

הריקבון גורם לעור להיצבע בגוון ירקרק ומכאן שמו - קרוקודיל. תמונות של מכורים מרוסיה מציגות נזקים קשים מאוד מהם סובלים המכורים, כמו אצבעות שחורות, פצעים פתוחים ומוגלתיים ואפילו עצמות גלויות שהבשר והעור נשרו מהן.

במקרים רבים, כדי להימנע ממוות, הרופאים נאלצים לקטוע איברים נגועים ובממוצע מי שמתחיל עם הסם לא שורד מעבר לשנתיים. הבעיה כרגע היא שהסם אינו נכלל ברשימת הסמים המסוכנים לצד קוקאין, הרואין, מתאמפטמינים וכו'.

 

פורסם במקור במגזין קנאביס