הסופה האחרונה הזכירה לכולנו שהחורף בעיצומו ומי שנאלץ להישאר במיטה עם טישו ישמח בוודאי לגלות שהחורף הזה אפשר להחליף את האנטיביוטיקה בבירה, לפי מחקר חדש. לפי הדיווח, בירה יכולה לעזור לגוף האדם להילחם בווירוס שאחראי לצינון הנפוץ.
רגע לפני שאתם יוצאים מהמיטה ומורידים צ'ייסרים עם ארבעים מעלות חום חשוב לציין שהמחקר נערך ופורסם על ידי "מבשלות סאפורו" - יצרנית בירה יפנית - שהאינטרס שלה בנושא ברור. בנוסף, לפי המחקר, אדם בוגר צריך לשתות כשלושים פחיות בירה כדי לצרוך מספיק מהתרכובת הכימית בשם היומיולון (המצויה בכשות), שהיא זו שהופכת את הבירה גם לתרופה.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
התרכובת הזו נמצאת בפרחי צמח הכשות - אחד משלושת המרכיבים העיקריים של בירה - המעניק למשקה האלכוהולי את טעמו המר והמוכר. אם המחקר אכן יחזיק מים אחרי בדיקות קפדניות, התרכובת הזו עשויה להוות פריצת דרך רפואית, ולדברי החוקרים ביכולתו לרסן את וירוס הצינון הפוגע במנגנון הנשימה.
בירה במקום חיסון?
"וירוס הצינון המוכר לכל יכול לגרום לדלקת ריאות חמורה, וקשיי נשימה בקרב תינוקות וילדים קטנים, אבל אין אף חיסון שיכול להתמודד איתו כרגע", מסביר החוקר ג'ון פוצ'ימוטו. "אנחנו חוקרים את אפשרות היישום של הכנסת התרכובת למזון או משקאות לא אלכוהוליים. הבעיה העיקרית היא הטעם המר שנוצר ומרתיע את הילדים", הוא מסכם.
כמה מחקרים כבר התייחסו לתרומה של צריכה אלכוהולית מתונה לבריאות, ואפילו מגזין TIME הנחשב התייחס בעבר לסגולות המרפא של בירה, הכוללות תרומה לצפיפות עצם והורדת הסיכון לסבול מאלצהיימר, דמנציה ומחלות לב.
(מקור)
>> השתכנעתם? המדריך להכנת בירה ביתית