אנצו די פבריציו, פיזיקאי מאוניברסיטת קטאנזארו שבאיטליה, בהחלט יכול להיות מרוצה מרגע הקודאק שלו - בזכות מיקרוסקופ אלקטרונים הצליח החוקר לצלם חתיכה משרשרת די.אן.איי - אותו סולם מפותל המכיל את המידע הנחוץ לקיום חיים.
בעבר מדענים השתמשו בטכנולוגיה שהתבססה על שחזור צורת חומר על פי ההחזרה של קרני רנטגן שפגעו בו, אך הפעם צוות חוקרים בראשות די פבריציו מצאו דרך יצירתית יותר כדי לספק תיעוד מדויק יותר.
כידוע, מולקולות די.אן.איי מכילות בתוכן את הקוד הגנטי האחראי על התפתחות ותפקוד כל האורגניזמים בכדור הארץ, וזו הפעם הראשונה שהמדע מאפשר לחקור את החומר המסקרן הזה בעזרת תיעוד ממקור ראשון.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
הם יצרו משטח ננו-סקופי (כלומר, ממש ממש קטן) המורכב כולו מעמודי סיליקון שדוחים מים ברמה גבוהה. כשהוסיפו תמיסה המכילה סלילי די.אן.איי, המים התאדו במהירות והותירו סליל די.אן.איי חשוף שנמתח בין עמודי הסיליקון.
לאחר מכן, החוקרים שיגרו אלקטרונים דרך חורים במשטח הסיליקון וצילמו תמונות ברזולוציה גבוהה של המולקולות המוארות. מכיוון שהשימוש באלקטרונים בעוצמה גבוהה יותר היה הורס את החומר הביולוגי, הם השתמשו בקרינה בעוצמה נמוכה.
בשל סכנות הקרינה שניתן לראות רק כמה סלילים של די.אן.איי ואת הסליל המטושטש ולא את הסולם המתפתל שכולנו זוכרים מהסדרה "החיים", אך די פבריציו מאמין שעם ציוד מספיק רגיש, ניתן יהיה לצלם גם זוג אחד בודד באיכות גבוהה. אנחנו מחכים.
(מקור)