מנכ"ל נאס"א ביקר בחריפות את תוכנית מחקר הירח של מנהל החלל הסיני – ובמזרח הרחוק לא נשארו חייבים. בריאיון לאתר ה-BILD, ביל נלסון התייחס למשימות האחרונות שנשלחו מבייג'ינג וציין שלראשונה מאז המחצית השנייה של המאה ה-20, ארה"ב מצאה את עצמה שוב במרוץ לחלל.
"אנחנו צריכים להיות מאוד מודאגים מכך שסין נוחתת על הירח ומפרסמת אמירות כמו: 'זה שלנו עכשיו ואתם תישארו בחוץ'", צוטט מנכ"ל הסוכנות באתר החדשות הגרמני. האסטרונאוט האמריקאי לשעבר הוסיף להאשים את מנהל החלל בכך שהוא מאמן את אנשיו להשמיד לוויינים של מדינות אחרות, ומומחים שלהם אפילו גנבו פטנטים של מדענים אחרים כדי להנחית גשושיות שלהם על הירח. על כן, גורמים בממשל הסיני מיהרו להגיב להאשמות הקשות מצד האמריקאים.
זאו ליזיאן, דובר משרד החוץ הסיני, טען שזו לא הפעם הראשונה שבכיר בנאס"א מדבר באופן לא אחראי כלפי המחקר הסיני בחלל. הוא הוסיף: "ארה"ב מנהלת קמפיין השחרה בלתי פוסק כלפי משימות החלל שלנו ואנחנו דוחים בתוקף את כל ההאשמות".
באשר להערות לגבי השמדת לוויינים, זאו ציין שהממשל בבייג'ינג מאז ומעולם התנגד לחימוש בחלל החיצון. "כל ההישגים של מנהל החלל הסיני נרשמו באופן עצמאי ללא עזרה מאומות אחרות – ואין שום הצדקה לביקורת שמופנית כלפינו", המשיך הדובר. "תמיד תמכנו בגישה שצריכים לבנות בחלל עתיד משותף לכלל האנושות, ולכל אורך הדרך התנגדנו לכל מרוץ התחמשות בחלל החיצון".
מחקר החלל הסיני הגיע להישגים משמעותיים בשנים האחרונות. הם הראשונים להביא דגימת קרקע מפני הירח מאז משימת החלל הסובייטית Luna 24 משנת 1976 ופועלים להנחית שם אסטרונאוטים עד שנת 2030.
שני ארגוני החלל פועלים במקביל גם להנחית בני אדם על מאדים – כאשר היעד של מנהל החלל הסיני נקבע כרגע ל-2033. וונג שיאג'ון, מנהל האקדמיה הסינית לטכנולוגיית רכבי שיגור (CALT), ציין שבשלב הראשון הם ישלחו רובוטים לכוכב הלכת האדום במטרה למצוא אתרים מתאימים לבניית בסיס חלל וללקט משאבים. בינתיים, בנאס"א מתכננים גם הם לשלוח אסטרונאוטים למאדים עד שנת 2033 כחלק מתוכנית "ארטמיס".