חוקרי חלל מעריכים כי אובייקט מסתורי עומד להיקלע לשדה הכבידה של כדור הארץ, ולמעשה להיות מעין "ירח נוסף במשך כמה חודשים. על פי הסברה, האובייקט, המוכר בקהילת המדע בתור 2020SO, צפוי להתקרב לכוכב הלכת שלנו במהלך חודש אוקטובר ולחוג סביבו עד לחודש פברואר. למרות זאת, חוקרים עדיין לא בטוחים אם מדובר באסטרואיד או בעצם מסתורי אחר.
זו לא תהיה הפעם הראשונה שגרם שמיים או אובייקט כלשהו יהפוך לירח נוסף של כדור הארץ. לאורך השנים נקלעו כמה אסטרואידים זעירים לשדה הכבידה של כדור הארץ לפני שהשתחררו והמשיכו במסלולם ברחבי מערכת השמש. למעשה, כל אובייקט טבעי שנקלע לשדה הכבידה של כדור הארץ מוגדר כירח. כעת, חוקרים מנסים להבין באיזה אובייקט מדובר.
Mystery object entering Earth's orbit 'to become planet's mini-moon until May' https://t.co/2JPdsTbbRY pic.twitter.com/lyPeX4Uf6t
— Daily Star (@dailystar) September 23, 2020
תצפיות של סוכנות החלל האמריקאית (נאס"א) זיהו שהאובייקט נע במהירות איטית מאוד ביחס לאסטרואידים. בזמן שגרמי שמיים נעים בדרך כלל במהירות של 11 עד 72 ק"מ בשנייה, 202SO נע במהירות של 600 מטרים לשנייה – מה שהוביל מומחים למסקנה שמדובר באובייקט מעשה יד אדם.
פול שודאס, חוקר במעבדה להנעה סילונית של נאס"א, טען כי ככל הנראה מדובר באחד הסילונים של גשושית החלל Surveyor 2 ששוגרה לירח בשנת 1966. קווין היידר, חוקר חלל, הסכים עם הסברה ואמר: "האובייקט נע במהירות נמוכה יחסית ובמסלול כמעט מקביל לזה של כדור הארץ במערכת השמש. העובדות הללו מצביעות על כך שככל הנראה מדובר באובייקט מעשה ידי אדם".
ישנן גם הערכות כי האובייקט ינוע קרוב מאוד לפני כדור הארץ בסוף השנה ובתחילתה. בתחילת חודש דצמבר, 2020SO צפוי לנוע במרחק של קצת יותר מ-50 אלף ק"מ מפני השטח של כדור הארץ (0.13 יחידות מרחק לונאריות) ובתחילת פברואר במרחק של כ-223 אלף ק"מ (0.58 יחידות מרחק לונאריות). בינתיים אין חשש שהאובייקט יפגע בכדור הארץ, אם כי חוקרים טענו שקשה מאוד להעריך את מסלולו העתידי של 2020SO.