היקום עלול לקרוס בכל רגע, ולהצטמק יחד איתנו לכדור קטן ורותח. יכול להיות שהתהליך אף החל, בחלק מרוחק של היקום, ועושה את דרכו אלינו – כך לפי מספר פיזיקאים תיאורטיים מאוניברסיטת דנמרק, שהעלו את ההנחה המטרידה בעזרת מספר נוסחאות חדשות.
הבסיס לתיאוריה טוען שבמוקדם או במאוחר שינוי רדיקאלי באחד מכוחות היקום יגרום לכל חלקיק להפוך לכבד באופן קיצוני. המשמעות של זה שהכל, החל מגרגרי חול ועד גלקסיות שלמות, יהפוך להיות כבד פי מיליארדים ממשקלו הנוכחי.
כתוצאה מכך המשקל החדש ימחץ את כל החומר לכדור לוהט וכבד, והיקום בצורתו הנוכחית יחדל מלהתקיים. בהתאם לתיאורית היגס, שינוי כזה התרחש גם עשירית מיליארד השנייה לאחר המפץ הגדול, שגרם לתזוזה במרקם החלל והזמן. בזמן השינוי חלל ריק התמלא בחומר שנקרא כיום "שדה היגס". בעזרת משוואת מתמטיות החוקרים מאוניברסיטת דרום דנמרק מצאו שהשדה יכול להתקיים בשני מצבים – כפי שחומר יכול להיות מוצק או נוזל.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
במצבו השני, שדה היגס צפוף פי מיליארדים מאשר מה שחשבו בעבר. אם המצב הקיצוני הזה שלו קיים, "בועה" קטנה מתוכו עלולה להופיע בפתאומיות במקום כלשהו ביקום בכל רגע נתון, להתרחב במהירות האור ולהפוך את שדה היגס מהמצב בו הוא נתון כרגע למצב חדש.
לפי החישובים החדשים שנעשו, המדענים הגיעו לשתי מסקנות: הראשונה שהיקום כנראה יקרוס, והשני: האפשרות של קריסה ממשית יותר מאשר בעבר.
יכול להיות שהקריסה החלה כבר בקצה מרוחק של היקום, ואולי אפילו כאן ועכשיו – אבל מנגד, למרות החישובים, יכול להיות שזה לא יקרה לעולם. וגם, יתכן שהיקום מכיל חלקיקים נוספים שטרם התגלו – מה שהופך את כל ההשערות למופרכות לחלוטין.
(מקור)