לפני שנצא בהצהרות שיגרמו לנו לשנות את כל המפה האסטרולוגית, לא מדובר באמת בירח נוסף. נראה לנו היינו שמים לב אם לכדור הארץ היו שני ירחים. אבל בכל זאת, מדובר בתגלית די "חמודה": האסטרואיד 2016 HO3 התגלה באפריל 2016 על ידי מצפה הכוכביםPan-STARRS observatory שמטרתו להבחין באסטרואידים וכוכבי שביט המתקרבים לכדור הארץ. מסתבר שהאסטרואיד ה"ירחי" נצפה כבר בתצפיות עבר, ועל סמך אלו נקבע כי מסלולו חופף פחות או יותר את זה של כדור הארץ. אנחנו מאוד אוהבים למתוח פה הגדרות.

ירח נוסף (צילום: Paul Chodas/JPL via the British Astronomical Association)
מסלול לווייני, בערך | צילום: Paul Chodas/JPL via the British Astronomical Association

הדבר המעניין באסטרואיד, הוא שלמרות גודלו הזעיר שמוערך ב-40-100 מטרים, הוא מאוד דומה במאפייניו לכדור הארץ: צורתו טיפה אליפטית, והוא נוטה על צירו ב-8 מעלות. המרחק הממוצע בינו לבין השמש כמעט זהה למרחק בין כדור הארץ לשמש, ולוקח לו להקיף אותה 365.93 ימים, רק 16.6 שעות יותר מכדור הארץ.

הוא למעשה חקיין של מסלולו של כדור הארץ, ולכן באיזשהו מובן, הוא עוקב אחריו, אף לא נמצא רחוק יותר מ-40 מיליון ק"מ ממנו, או קרוב יותר מ-14 מיליון ק"מ. אז הוא בעצם סובב אותנו די כמו... ירח! אבל יש עניין מוזר קצת באסטרואיד הזה, ניתן היה לצפות שבגלל שמסלולו ארוך במקצת מזה של כדור הארץ, שהוא יתרחק מאיתנו במהלך הזמן – אבל זה לא קרה. כוח המשיכה של כדור הארץ גורם לאסטרואיד לשנות את מסלולו מעט כל פעם שהוא מתקרב אלינו, ומשאיר אותו תמיד קרוב אלינו. קצת כמו אקס/ית שלא משחררים אף פעם.

(מקור)