סוכנות החלל האמריקאית הודיעה לאחרונה כי היא במעקב אחר אסטרואיד אדיר שעושה את דרכו במערכת השמש לכיוון כדור הארץ. בנאס"א זיהו את גרם השמיים בתור 2021 AG7, שגודלו שווה ערך לזה של 8 אוטובוסים אחד על השני. כמו כן, הוא צפוי להגיע ביממה הקרובה לנקודה הקרובה ביותר שלו לכוכב הלכת שלנו.
מומחים מעריכים כי הנקודה הקרובה ביותר של 2021 AG7 לכדור הארץ עומדת על כ-11 יחידות מרחק לונאריות (כלומר, פי 11 מהמרחק שמפריד בין כדור הארץ והירח). משמעות הדבר היא שהאסטרואיד עתיד לפסוח מחר על הפלנטה שלנו במרחק של כ-4.2 מיליון ק"מ – שזה נשמע אולי הרבה, אבל זה קרוב מאוד בקנה מידה של מערכת השמש.
על פי החישובים של נאס"א, האסטרואיד מתעופף במסלול אליפטי סביב השמש שלנו במהירות של כ-60 אלף קמ"ש. נכון לשעה זו, הוא מתקרב לכדור הארץ מאזור קבוצת הכוכבים "טאורוס" (שור) ולא צפוי לפגוע בנו. למרות זאת, הוא עדיין מוגדר על ידי סוכנות החלל האמריקאית בתור גוף קרוב ארץ.
גופים קרובי ארץ בהגדרה הם גרמי שמיים שונים, כגון כוכבי שביט ואסטרואידים, שנמצאים במרחק קצר יותר מ-1.3 יחידות אסטרונומיות בנקודה הכי הקרובה שלהם לשמש. כלומר, אלו עצמים שחולפים על פני השמש במרחק שפחות או יותר שווה ערך לזה שמפריד בין כדור הארץ והשמש.
על פי ההערכות יש יותר מ-19 אלף גופים קרובי ארץ שמוכרים לסוכנויות החלל ברחבי העולם –פחות מ-1% מהם הם כוכבי שביט והשאר מוגדרים בתור אסטרואידים. מעבר לזה, ישנם למעלה מ-1,900 גופים קרובי ארץ שמוגדרים בתור אובייקטים מסוכנים בפוטנציה (PHO), שעשויים באמת להימצא במסלול התנגשות עם כדור הארץ בעתיד.