נדמה שלאחרונה, כל שנה וחצי שולחים אותנו מדעני האסטרונומיה החוצה מהבית באמצע הלילה כדי לחוות בעוד תופעה נדירה של ליקוי חמה/ירח/וואטאבר, ויום לאחר מכן מתמלא האינטרנט בדיוק באותן תמונות. לג'יימי קופר בן ה-49 מנורת'האמפטונשייר, לעומת זאת, יש תמונה באמת נדירה של תופעה אסטרונומית שעדשות רבות לא הצליחו לקלוט.
בליל יום ראשון האחרון, במהלך ליל הירח המלא הראשון של 2019, התרחש ליקוי ירח במהלכו כדור הארץ נמצא בין הירח לשמש ועל כן מטיל צל על הירח. זו לא תופעה נדירה למדי, ולמעשה בעוד כשנתיים וחצי, ב-26 למאי 2021, זה יקרה שוב. אלא שבאותו הזמן, הירח היה בנקודה הקרובה ביותר במסלולו לכדור הארץ. מה שאומר שהוא נראה בגדול ובבירור. התופעה נקראית בעגה חצי מקצועית "super blood wolf moon".
קופר, שהיה מודע לאירוע, יצא החוצה כדי לצלם אותו וחיבר למצלמו שלה טלסקופ עם עדשת 2,000 מ"מ כדי לקבל תמונה טובה יותר. אלא שבמסגרת אחת התמונות שלכד ניתן היה לראות פלאש זעיר ונקודתי בצדו השמאלי של הריח, ומומחים אישרו לאחר מכן שמדובר בסלע מטאורי קטן (במונחי חלל. ה"קטן הזה" יכול לשנות הרבה משטח הירח) וסורר שהתנגש לו בפני הירח בדיוק כאשר לונר לחצה על הקליקר. "אם הייתי לוחץ על הלחצן כמה שניות מאוחר יותר הייתי מפספס את זה לגמרי", אמר, "כך שאני בר מזל". ואיך נראה מה שהוא תפס? צפו בעצמכם:
"בר מזל" זו אולי לא ההגדרה הנכונה, כי קופר השקיע מאמצים מעל ומעבר כדי לצלם את הליקוי: הוא הרחיק לאזור המכונה "Devil's Dyke" בסאסקס, בחר את הנקודה המדויקת לפי תחזית מזג האוויר וחיכה עד השעה 3:30 לפנות בוקר בשעון המקומי. מה שגרם להתנגשות להיות בולטת יותר היא העובדה שהירח היה א. קרוב במיוחד ועל כן גדול, ב. מעומעם במיוחד ולא זורח כהרגלו וג. אדום במיוחד, ועל כן השם "Super blood moon".
מה שקרה לירח כתוצאה מפגיעת המטאור, אגב, זה "חור" ברוחב של כ-15 מטרם שנגרם מפיצוץ ששווה ערך לכזה שקורה מטון של דינמיט. מעניין באיזו שעה קופר יקום ב-26 במאי 2021 כדי לנסות לשחזר את הפלא.