אנשים שמבשלים פיתחו עם השנים לא מעט טריקים כדי לשמור על שלמותו של חלמון הביצה כששוברים את הקליפה, אבל יש טריק אחד בטוח שהם עדיין לא ניסו: לנפץ אותה מתחת לפני המים.
מכון ברמודה לחקר האוקיינוס החליט לעשות ניסוי ולראות מה קורה לחלמון ולחלבון כשהם יוצאים מהקליפה במעמקי הים. לצורך הניסוי נשלחו שני צוללנים למעמקים, כאשר אחד מהם חמוש בביצה והשני במצלמה. שהם שברו את הביצה בגובה של כ-18 מטר מתחת לפני הים, הם גילו לתדהמתם שהחלמון והחלבון נשארים שלמים לחלוטין.
ההסבר המדעי הוא שלחץ המים במצולות מתפקד כקליפה לכשעצמו, ושומר על שלמותם של הרכיבים בה כאילו הם עדיין מצויין בקליפה. השניים אף גילו שלחץ המים מאפשר להם להזיז את הביצה ממקום למקום ולשחק איתה כאילו הייתה כדור לבה צהוב וזוהר, בדומה למה שקורה לנוזלים בחלל החיצון.
בנוסף לכך, גילו השניים כי דגים מחבבים ביצים: כשהניחו לחלמון ולחלבון לצוף במים ללא השגחה, הגיח דג ופשוט טרף את הביצה - תרתי משמע.